- Tapet får Guardiola til å fortsette i Barcelona

Treneren lover avklaring i de nærmeste dagene.

BLIR HAN STÅENDE?  Barcelonas trener Josep «Pep» Guardiola sto med beina godt plantet i Barcelona-logoen mens laget hans røk ut av Champions League i går kveld. Nå skal han svare klubben på om han vil fortsette. Foto: Pierre-Philippe Marcou, AFP / NTB scanpix
BLIR HAN STÅENDE? Barcelonas trener Josep «Pep» Guardiola sto med beina godt plantet i Barcelona-logoen mens laget hans røk ut av Champions League i går kveld. Nå skal han svare klubben på om han vil fortsette. Foto: Pierre-Philippe Marcou, AFP / NTB scanpixVis mer


(Dagbladet): Barcelonas trener Pep Guardiola fortalte på pressekonferansen etter gårsdagens sammenlagttap i Champions League-semifinalen at han vil snakke med klubben om framtida i de nærmeste dagene.

- Tiden er inne for det nå, sier Guardiola.

Han har blant annet vært knyttet til gårsdagens motstander Chelsea, men Barcelona håper på det sterkeste å beholde treneren som har vunnet alt som kan vinnes med et klubblag i løpet av de fire sesongen han har hatt styringen.

- Vi håper fortsatt at Pep vil fortsette. Jeg tror ikke dette påvirker avgjørelsen hans. Han gir oss et svar når han mener tida er inne, sier klubbpresident Sandro Rosell til Barca TV.

Lionel Messi sa i mars at Guardiola er viktigere for laget enn han er selv.

- Mer å utrette En som derimot tror gårsdagens tap påvirker Guardiola, er La Liga-ekspert Petter Veland i Canal+:

- Jeg var usikker på om han ville fortsette inntil de tapte i går. Han er ikke i mine øyne en person som gir seg i nederlagets time. Han har gått fra triumf til triumf i fire år. Da tror jeg ikke han gir seg når han fortsatt har ting å bevise. Nå har han forsøkt å gjøre spillestilen mer kompleks ved å legge om til 3-4-3, men uten å lykkes fullstendig. Så han har mer å utrette, sier Veland til Dagbladet.

TAKKER FANSEN: Både trener Pep Guardiola og klubbpresident Sandro Rosell roser Barcelona-fansen som støttet laget selv da det ble klart at det ikke ble finale. Foto: Andres Kudacki, AP/NTB scanpix
TAKKER FANSEN: Både trener Pep Guardiola og klubbpresident Sandro Rosell roser Barcelona-fansen som støttet laget selv da det ble klart at det ikke ble finale. Foto: Andres Kudacki, AP/NTB scanpix Vis mer

Også supporternes uvanlige hyllest på slutten av kampen kan få betydning. For det vanligvis så kravstore Barcelona-publikumet reagerte ikke på Fernando Torres 2-2-scoring med pipekonsert. I stedet stemte de i Barca-hymnen.

- Det beste i dag var at tilskuerne løftet oss opp. For vanligvis har vi vært en slik klubb der vi har måttet jobbe for å få med oss fansen. Så jeg vil virkelig takke de 90 000 som var her i dag, sier Guardiola.

Unik støtte Også midtbanespiller Cesc Fabregas var imponert over måte supporterne reagerte på.

- Fansen var utrolige i kveld. I løpet av mine 24 leveår har jeg aldri sett et lag bli støttet i nederlag på denne måten. Jeg er veldig stolt av å komme fra denne klubben, og å være en «culé» (kallenavn på Barcelona-supportere - journ. anm.). Nå må vi tenke på de kampene som gjenstår i La Liga, holde formen og planlegge hvordan vi skal vinne den spanske cupfinalen fordi det er en veldig viktig tittel, sier Fabregas ifølge Uefa.com.

- MER Å BEVISE: Petter Veland mener Guardiola ikke er typen til å gi seg i motgang. Foto: Canal+
- MER Å BEVISE: Petter Veland mener Guardiola ikke er typen til å gi seg i motgang. Foto: Canal+ Vis mer

Og kanskje vil supporternes støtte gir Guardiola ytterligere motivasjon for å fortsette den jobben han har gjort med laget og klubben.

- Jeg registrerer at Guardiola sier han vil ta en avgjørelse i løpet av de nærmeste dagene. Men jeg tror han allerede hadde bestemt seg da han så totalbildet da dommeren blåste av. Supporternes reaksjon viser hvor stor innflytelse han har hatt på dette Barcelona-laget. Ja de har tapt, men selv da de sto i fare for å miste finaleplassen, ofret de ikke spillestilen sin. Dermed føler de likevel at de står igjen som vinnere.