England etter VM-tapet:

Tapet som får England til å gråte av glede

Overskriftene er varme og ekspertene positive, men fotballen kommer ikke hjem denne sommeren heller. Englands trøst er at den er på vei.

STÅR - ELLER SITTER SAMMEN: Britene etter VM-tapet. Dette bildet oppsummerer stemningen i Hyde Park. Foto: AFP PHOTO / Tolga AKMEN
STÅR - ELLER SITTER SAMMEN: Britene etter VM-tapet. Dette bildet oppsummerer stemningen i Hyde Park. Foto: AFP PHOTO / Tolga AKMEN Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

LONDON (Dagbladet): For to år siden tapte de for Island og kom hjem i skam uten landslagstrener etter EM-fiaskoen i Frankrike. Om to år spilles sju EM-kamper i London – begge semifinalene og finalen.

Og det er der det ligger. Englands nye håp. For en gangs skyld kommer ikke løvene hjem i skam etter et smertefullt tap. De kommer hjem som helter. Og enda bedre for engelsk fotball, uavhengig av resultatet i lørdagens bronsefinale mot Belgia – Gareth Southgate og spillerne har ikke bare overrasket seg selv gjennom å ta seg forbi det ambisiøse målet om en kvartfinale i Russland.

England 2018 har samlet en splittet nasjon.

Onsdag kveld var det først og fremst det tidligere Premier League-stjerner, nå fotballeksperter, snakket om på TV.

Mer enn Premier League

- Vi kan kanskje være skuffet over resultatet mot Kroatia, men i det store bildet har dette laget vunnet noe, sier tidligere Manchester United- og England-back Gary Neville. Spillerne har vunnet nasjonens hjerter. Viktigheten av landslaget er blitt gjenreist den siste måneden i Russland.

- Engelsk fotball er ikke lenger bare Premier League, sier han.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer