Tapetserte lommeboka?

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

FØR OL I Torino snakket sportssjef Finn Aamodt om at skøyeløperne skulle tapetsere pallen. Nå nådde ikke en eneste norsk løper noe i nærheten av den olympiske seierspallen. Men sannsynligvis tjente skøyteforbundet likevel godt. Takket være sponsorbrøleren de har inngått med Terra.

I kontrakten, som NRK avslørte i går kveld, går det fram at skøyeforbundet får ren cash for mediaoppslag. 50 000 for en helside i riksdekkende media eller TV-program med seertall over 450 000. Mindre reportasjer blir belønnet med 10 000 kroner.

AVTALEN ER like skandaløs og etisk forkastelig som den er farlig for idrettens renomè. Avsløringen av avtalen fratar skøyteforbundet all sin troverdighet. Uttalte Aamodt seg for å skaffe penger i kassa eller fordi han trodde på løpernes kapasitet da han var så offensiv med tapetkosten før OL? Kanskje var han ærlig optimist. Men det går også an å tro at klausulen i Terra-kontrakten var med på å spisse uttalelsene. Og slik tvil bør ikke idretten rammes av.

HELDIGVIS ER slike avtaler ikke vanlige i norsk idrettssponsing. Trolig er skøyteforbundets avtale med Terra den eneste med en slik klausul. Det bør selvsagt ikke bli flere heller. Vi kan ikke ha tilfeller der ledere og utøvere i verste fall bevisst lyver for å gjøre seg interessante og skaffe seg mediaomtale og penger.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer