Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Tapper etter tårene

Slik forklarer skiverden Marit Bjørgens kollaps.

OBERSTDORF (Dagbladet): For alt gikk galt med VMs største gullfavoritt i går. Fryktelig galt. Så galt at sjøl arrangørene ikke trodde det de så.

For i WM Daily - mesterskapets offisielle trykksak - var jo Marit Bjørgen «die absoluter Goldtipp», det handlet tross alt om «ihrer Paradedisziplin».

Før start.Skiene eller jenta sjøl, det spiller ingen rolle. Når alt går galt, kan ingenting bli riktig. Det er bare som Marit Bjørgen gjorde i målområdet - til å grine av.

At alle andre følte og fortsatt føler med henne, er liten trøst.

Men hva skjedde på sprintdistansen den norske jenta skulle vinne?

Hvordan i all verden kunne gullfavoritten misse resten av dagen med ni hundredeler i prologen?

Marits versjon har du sikkert fått med teskje - her kommer reaksjonene fra mange andre som bare sto der med åpen munn:


Heilo Freitas

sistemann på mennenes prolog
 
-  Brasiliansk TV viser ikke mye langrenn, men Marit er en av de løperne jeg har hørt om. Jeg tror hun kanskje ble for glad for gullet mandag, og at hun ble for ufokusert på sprinten.


Inge Bråten

tidligere landslagssjef

-  Jeg kjøper ikke helt den unnskyldninga med dårlige ski, det henger alltid sammen med form. Jeg synes ikke Marit virket helt opplagt. Det er veldig tøft å gå seks konkurranser i samme mesterskap.


Vegard Ulvang
 
juryformann

-  Det er sånt som skjer. Sport er sport. Dette må Marit glemme så fort som mulig; det kommer en ny sjanse om ett år.


Krister Sørgård

herretrener
 
-  Jeg er veldig overrasket. Dette var hennes sterkeste øvelse, og jeg synes synd på henne. Samtidig har vi sagt hele veien at konkurransen blir beinhard. Det er ikke bare å hente gullet, en må gå fort først.


Bjørnar Håkensmoen

sportssjef
 
-  Vi snakker om toppidrett, og kropp og ski må stemme ett hundre prosent. For å vinne, må løperen være topp skjerpet hele tida.


Katerina Neumannova

konkurrent som sto over i går

-  Marit er fortsatt verdens beste sprinter, men jeg tror det blir for mye for henne med seks øvelser på så kort tid. Jeg føler meg sliten sjøl.


Ella Gjømle

lagvenninne

-  Jeg er veldig overrasket, men tror det skyldes at det kan ha blitt for mye å gjøre for Marit i VM.


Guro Strøm Solli
 
lagvenninne

-  Marit har slitt i prologen tidligere, men jeg ble overrasket da hun røk ut. Jeg tror det harde konkurranseprogrammet tar på.


Eldar Rønning

lagkamerat

-  Jeg var helt sikker på at Marit skulle ta seieren slik som løypa var, og jeg er veldig overrasket over at det gikk slik.


Trond Iversen

lagkamerat

-  Med en gang jeg så at hun røk ut, tenkte jeg at hun burde stått over åpningsdistansen. Samtidig er det vanskelig å spå utfallet av en sprint. Mange faktorer spiller inn.

Sara Renner

bronsevinner i går
 
-  Jeg tror det ble mye press på henne. Det er ikke lett å alltid måtte forsvare favorittstempelet.


Odd-Bjørn Hjelmeset

lagkamerat
 
-  Det var en skikkelig skrell, ja, men slikt skjer i sprint. Jens Arne (Svartedal) røk for eksempel ut på prologen i Reit im Winkl.


Kjell Erik Kristiansen

tv-kommentator

-  Jeg trodde hun skulle vinne denne distansen, men da hun kom ut på oppløpet, skjønte jeg at det ville stå om hundredeler. Når du tar en medalje, blir det mye oppstyr rundt deg. Jeg tror det er blitt for mye for henne.


Emelie Öhrstig

gullvinner i går

-  Bra for oss at hun ikke gikk!


Lina Andersson 

sølvvinner i går
 
-  Hun har nok hatt mye press på seg, og jeg tror kanskje Marit var trøtt og sliten i dag.

Sverre Seeberg

skipresident

-  Dette er litt av dramaturgien i sprint. Verken vi eller Marit hadde regnet med dette, men sånn er idretten. Det som er litt morsomt, er at vi som en tradisjonell klassisknasjon ble slått i klassisk sprint, men vant kvinnestafetten på god skøyting.

SMILTE: En biltur unna sprintstadion var smilet tilbake i ansiktet til Marit Bjørgen. Men hun var likevel preget av fadesen på hennes antatt beste distanse.
GULLVINNEREN: Emelie Öhrstig var bare glad til for at Marit ikke deltok.