Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Tapre Omar hylles

- Det er takket være Omar at vi får ett poeng, sier Joshua King etter overtidsscoringen.

OFRET SEG: Omar Elabdellaoui ga alt i duellen med Spanias keeper. Det resulterte i straffespark for Norge. Foto/video: Bjørn Langsem og Fredrik N. Filtvedt Vis mer

Joshua King sørget for ett poeng med sin overtidsscoring mot Spania, men spissen sendte all skryt etter kampen i retning lagkamerat Omar Elabdellaoui, som ofret helsa i duellen som ga straffe.

- Det var straffe. De mæla ned Omar. Veldig brave av Omar. Jeg synes det er fortjent at vi får straffe, sier King til TV 2.

- Det er mange som trekker seg der, men det er takket være Omar at vi får poeng, fortsatte den norske spissen.

ISKALD KING: Vis mer

Bommet først - traff etterpå

Det var to minutter på overtid at Norge fikk straffe. Ole Selnæs slo ballen inn i feltet. Elabdellaoui kastet seg inn i duellen om ballen og fikk headet den videre, før han ble lagt i bakken av Kepa.

Ballen trillet videre til King, som blåste kula over mål, men hoveddommer Michael Oliver pekte kontant på straffemerket etter missen.

- Det var ikke nerver. Jeg lente meg bakover, så hørte jeg fløyta. Da glemte jeg den sjansen og bare konsentrerte meg om hvor jeg skulle legge den ballen, sier King.

LITT SURT: Martin Ødegaard mener Norge kunne tatt alle tre poengene. Video: Fredrik N. Filtvedt Vis mer

- Gåsehud

Dermed tok Norge ett poeng mot Spania på et fullsatt Ullevaal. Spillerne hyllet det norske publikummet etter kampen.

- Jeg har aldri vært med på noe i nærheten. Jeg fikk gåsehud. Magisk. Fantastisk ramme. Tusen takk til alle som kom, sier Ole Selnæs til TV 2.

King mener kampen er den beste de har spilt på Ullevaal.

- Det er ikke tre poeng, men det er en prestasjon som det går an å være utrolig stolt av. I dag er jeg ekstremt stolt av å spille for Norge, sier Martin Ødegaard til TV 2.

- Se på stadion, den er fullsatt. Det er den stemninga da vi scorer. Det er bare å takke alle som kom og lagde stemning. Vi må bare fortsette sånn her, sier unggutten.

Tabell
Spania761018-419
Sverige742117-814
Romania741216-713
Norge724112-910
Malta71062-173
Færøyene70073-230

- Troa forsterkes

Real Sociedad-spilleren tror at de frustrerte spanjolene, særlig i første omgang, da de skapte minimalt bortsett fra i åpningen.

- Vi viser i dag at vi kan hamle opp med de aller beste. Når Spania begynner å drøye tid og gjøre defensive bytter, gjør vi noe riktig, sier Ødegaard.

- Den prestasjonen vi gjør i dag er sinnssykt bra. Vi må bare bygge videre på det her og ta tre poeng mot Romania, og håpe at det holder.

- Troen har vært stor lenge, og den forsterkes i dag. Jeg har troa på at vi kan det enten gjennom kvaliken eller Nations League.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling