Manchester United - Leicester

Tapte - City seriemestere

Ole Gunnar Solskjær benket sine beste spillere mot Leicester. Det gjorde at City nå kan feire seriegullet.

IRRITERT: Ole Gunnar Solskjær stilte med et reservepreget mannskap og tapte mot Leicester. Foto: Reuters
IRRITERT: Ole Gunnar Solskjær stilte med et reservepreget mannskap og tapte mot Leicester. Foto: Reuters Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Manchester United - Leicester 1-2 (1-1)

Ole Gunnar Solskjærs Manchester United er inne i et tett kampprogram og hadde allerede sikret sin plass i neste års Champions League før dagens toppkamp mot Leicester.

Derfor startet Solskjær med et reservepreget mannskap med flere unggutter. Solskjærs «reserver» holdt unna lenge, men måtte til slutt gi tapt for Leicester.

United-manageren er irritert på kampprogrammet som tvang fram endringene.

- Det kan ikke være slik igjen. Vi kan ikke spille torsdag, søndag, tirsdag og torsdag, det er umulig. Det er grunnen til at vi gjorde endringene. Det er uhørt. Det er umulig for spillerne å prestere på dette nivået fra torsdag, søndag, tirsdag, torsdag, sier Solskjær til BT sport etter kampen.

Tapet gjør at gapet til Manchester City blir for stort og dermed er byrivalen offisielt seriemestere denne sesongen. City tar med det sin tredje ligatittel på fire år.

- Dette har vært en sesong og en Premier League-tittel som ingen andre. Dette har vært den vanskeligste. Vi vil alltid huske denne sesongen for måten vi vant på. Jeg er så stolt over å være manager her og for denne spillergruppen, sa Pep Guardiola ifølge Sky sports etter kampen.

Solskjær gratulerte byrivalen etter kampen.

- Gratulerer til dem. De har hatt en fantastisk sesong. Vi ønsker å ta neste skritt, og det kan være at vi trenger et par til for å styrke troppen, sa Solskjær til BT sport etter kampen.

Viktige poeng

Leicester tar tre viktige poeng i kampen om Champions League.

- Dette kan være seieren som sender Leicester til Champions League, utbrøt kommentator Kasper Wikestad etter kampslutt.

- Dette var et kjempesteg mot Champions League. Jeg er veldig stolt av laget, sa manager Brendan Rodgers til BT Sport.

Resultatet gjør også at veien til Champions League blir mye vanskeligere for Liverpool. De røde fra Merseyside er nå ni poeng bak Leicester som kryper opp på tredjeplass.

Liverpool har bare 12 poeng igjen å spille om denne sesongen. På torsdag møter de nettopp Manchester United.

Store utskiftninger

Leicester kjemper desperat for å beholde sin topp-fire-plassering i ligaen og dermed også kvalifisere seg for neste års Champions League. Derfor vakte det oppsikt da United-manager Solskjær gjorde hele ti endringer fra helgens seier mot Aston Villa.

Stjernespillere som Rashford, Pogba og Fernandes var erstattet med rutinerte Juan Mata og debutantene Amad Diallo og Anthony Elanga.

Det tolket mange som en gavepakke til Leicester og et slag i trynet til Liverpool, som kjemper hardt for å ta igjen Leicester på tabellen.

Grunnen for utskiftningene er klubbens tette kampprogram. Med bare en dags hvile siden søndagens kamp mente Solskjær selv at byttene var helt nødvendige.

- Det var den eneste måten å gjøre det på. Det er det sterkeste vi kan stille, sa Solskjær om laguttaket til BBC.

Han fikk støtte av fotballekspert Jesper Mathisen.

- Den forklaringen kjøper jeg 100 prosent. Skulle de spilt denne kampen så hadde det vært helsefarlig, sa Mathisen i TV 2-studio.

Etter taper gikk Solskjær igjen ut mot det tette kampprogrammet.

Tidlig Leicester-mål

Det var ikke uventet Leicester som gikk i strupen på United i åpningsminuttene og etter ti minutter tok også gjestene ledelsen.

Youri Tielemans la ballen inn på bakerste stolpe, der kom Luke Thomas i full fart. Sistnevnte fikk drømmetreff og ballen suste i krysset. En verst tenkelig start for Uniteds «reserver».

- Det er godt angrepsspill av Leicester, men forsvarsspillet til United er ikke bra, mente Jesper Mathisen.

Solskjærs gutter skulle imidlertid ikke la seg bli slått uten kamp. Premier League-debutant Amad Diallo la ballen inn til Mason Greenwood i Leicesters sekstenmeter. Han tok saken i egne hender og tråklet seg forbi Leicesters forsvar før han lurte ballen forbi keeper Kasper Schmeichel. 1-1 på Old Trafford.

Det resultatet sto seg til pause.

Stjernebytter

Det første kvarteret av den andre omgangen var relativt sjansefattig, men Leicesters glohete spiss, Kelechi Iheanacho, hadde en stor mulighet til å sende gjestene i føringen. Men fra skrått hold gikk hans avslutning rett på David de Gea.

Etter en time spill hadde Solskjær sett nok. Da gjorde han klar både Edinson Cavani og Marcus Rashford. Ut gikk svenske Elanga og noe overraskende målscorer Mason Greenwood. Leicester-manager Brendan Rodgers svarte med å sette inn James Maddison.

På den påfølgende corneren tapte Rashford hodeduellen mot Leicester-stopper Caglar Söyüncü og sistnevnte headet Leicester i føringen for andre gang.

Etter scoringen var det Leicester for alle pengene på Old Trafford. Gjestene rullet opp flere fine angrep, men klarte ikke å få ballen forbi De Gea.

Manchester United forsøkte seg på en liten sluttspurt mot slutten, men var ikke i stand til å skape de store sjansene. Dermed kan Leicester juble for en veldig viktig seier i kampen om CL-plass og Manchester City kan juble for seriegull.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer