TRENERENS TRØST: Treneren syntes synd på laget sitt etter at de tapte 25-1 onsdag kveld. Personene på bildet har ingenting med denne artikkelen å gjøre. Foto: Stig Børre Elvegård / NN / Samfoto / NTB Scanpix
TRENERENS TRØST: Treneren syntes synd på laget sitt etter at de tapte 25-1 onsdag kveld. Personene på bildet har ingenting med denne artikkelen å gjøre. Foto: Stig Børre Elvegård / NN / Samfoto / NTB ScanpixVis mer

Tapte 25-1. Nå hylles treneren for trøsten han ga jentene på Facebook

- Det har tatt helt av, sier han til Dagbladet.

(Dagbladet): Det regnet, det blåste, det var kaldt inntil beinet. Og resultatet varmet heller ikke for Emblems jentelag i 2001-klassen da de møtte Aksla til seriekamp onsdag kveld.

Måltavla viste 25-1 til bortelaget ved kampslutt.

Men det som varmer alle involverte, og for den del resten av den norske fotballfamilien, var Facebook-innlegget til Emblems trener i etterkant av kampen.

I kveld var det fotballkamp på Ebbemyra på Emblem. Emblem-Aksla i J14 klassen. Værmeldingen spådde liten storm og mye...

Posted by Emblem Fotball on Wednesday, April 22, 2015

«Som trener kan man røske seg i håret (dersom man har hår), og stille sin plass til disposisjon umiddelbart. Men før vi slakter har jeg litt lyst til å se bak det hårreisende resultatet i kveld», heter det i det 519 ord lange innlegget - som også er omtalt av Sunnmørsposten.

Og seinere, blant annet dette:

«Brannsupporterne synger (med rette) «selv om vi taper er vi best». Det kan vi på Emblem også si - ikke til å vinne fotballkamper, men vi er best til å delta! Dette er trøsten når det står 1-25 på måltavlen. Vi er best på å tape og best til å delta. Og for oss trenere og voksne er det ordet DELTA som er viktigst! Jo visst blir vi frustrert når vi taper og når vi bommer, og så blir vi overlykkelig og stolte når jentene vinner! Men for oss trenere er det noe annet som er viktigst - og det er at dere deltar jenter!»

Like-responsene har ikke latt vente på seg. I kommentarfeltet hylles innlegget av både spillere, foreldre, motstandere og fremmede.

- Veldig kjekt Dette sier Per Gunnar Hamnøy, treneren som skrev teksten:

- Vi er en gjeng jenter i Jenter 2001-klassen som er gode venner - de fleste av dem har vært det gjennom hele livet. Vi har hatt det kjekt, vi har trent to ganger i uka - og oppmøtet er utrolig høyt, sier Hamnøy til Dagbladet.

- Vi har spilt mot samme lag før, men nå hadde de blitt litt for gode for oss. Og på Sunnmøre har de ingen nivådeling i denne klassen, så alle lag er i samme avdeling. Da kampen var over, og vi var søkkvåte og forblåste og målene hadde rent inn - da syntes jeg synd på jentene, sier treneren videre.

- Og jeg har lenge tenkt på hvor imponert jeg er over at de holder ut. Jeg følte tida var inne for å skrive et eller annet som muntrer dem opp. Jeg dro hjem, skrev dette, og la det ut på Facebook-gruppa til jentene. Responsen kom med en gang fra dem. Deretter fikk jeg en henvendelse fra fotballgruppa i Emblem IL om å legge innlegget ut der. Etter det har det tatt av, og det er selvsagt veldig kjekt. Selv foreldre av jentene som knuste oss i går, støtter oss i kommentarfeltet, sier Hamnøy.

Fine fergeturer Emblem IL er tidligere kåret til årets breddeklubb i Sunnmøre fotballkrets. I 2001-årgangen finnes 21 jenter, de er fordelt på to lag - og alle 21 skal delta i årets Norway Cup.

- Det er ikke synd på disse jentene, men det blir jo trist når det ender som det gjorde i går. Dårlig vær, målene renner inn - da blir det ekstra surt. Men vi har det utrolig moro sammen likevel, og fergeturene rundt omkring i distriktet her har gitt oss mange fine turer, sier Hamnøy.

Har spisset én gang Innlegget er som musikk i ørene til breddeforkjemperne i Norges Fotballforbund. Å engasjere flest mulig fotballspillere lengst mulig er ett av mantraene på Ullevaal stadion.

- Det er et veldig viktig tema, sier Per Gunnar Hamnøy.

- Vi har to jevne lag, og vi roterer på hvem som får spille på hvilket av dem. Slik er det også i cuper, og det kommer vi til å fortsette med. Vi har også jenter som vil trene mer og ha større utfordringer, derfor har vi ei jente som nå spiller på et guttelag. Det tilbudet er også viktig. Men vi har aldri spisset laget, sier Hamnøy.

- Jo, forresten. En gang. På treningskamp. Jentene avslørte det med en gang.