Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Tapte 27 millioner på Brann-spillere

Investorer betalte for Bakke, Solli og Vaagan Moen.

<>DYR MORO: Eirik Bakke (t.v) og Jan Gunnar Solli (t.h.) ble tapssluk for investorselskapet Hardball. Foto: Marit Hommedal / Scanpix
<>DYR MORO: Eirik Bakke (t.v) og Jan Gunnar Solli (t.h.) ble tapssluk for investorselskapet Hardball. Foto: Marit Hommedal / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Investorene i Hardball fikk nok en tosifret millionsmell i fjor. Eirik Bakke, Jan Gunnar Solli og Petter Vaagan Moen ga stortap, skriver Finansavisen.

Investorene i Hardball har spyttet inn penger i Brann siden 2003. Det har slett ikke vært noen god business, og de siste to årene har selskapet tapt 27 millioner og ikke bokført én krone i inntekt fra spillersalg.

- Vi er der for å være i et lengre perspektiv og er ingen døgnflue. Ingen av aksjonærene har fått avkastning på pengene sine, men sportslig har vi fått bra igjen med serie- og cupgull, sier styreleder Eivind Kåre Lunde.

Milliardæren Trond Mohns Meteva er hovedaksjonær med 17,1 prosent, mens Isinvest, Westfal-Larsen Invest og Lundes Ekso også eier store poster i Hardball. 19 aksjonærer er med på spleiselaget som er medeier i de fleste av Branns spillere.

- Vi håper disse representerer en fremtidig verdi, slik at noe kan gjenvinnes, sier Lunde.

Fjorårets tap på 11,9 millioner skyldes i hovedsak at storinvesteringene Eirik Bakke, Jan Gunnar Solli og Petter Vaagan Moen alle gikk kontraktstiden ut for deretter å kunne gå gratis som Bosman-spillere til nye klubber.

Hardball måtte dermed bære tap og skrive ned spillerrettigheter for 11,7 millioner.

(NTB)