Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Tapte 44 millioner på salg av Myggen

BERLIN (Dagbladet): For et halvt år siden sa 1860 München nei til 48 millioner kroner fra en spansk klubb for Erik Mykland (30). I går aksepterte klubben beskjedne 4 millioner fra FC København for å få et problem ut av verden.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Daværende 1860-trener, Werner Lorant, ville ikke høre snakk om å selge yndlingen fra Norge da flere spanske klubber meldte sin interesse i fjor høst. Ifølge München-avisa T-Z tilbød en av klubbene 6 millioner euro (cirka 48 millioner norske kroner) for den norske fotballspilleren.

Men situasjonen forandret seg fort og brutalt. Og 1860s sportsdirektør, Drik Dufner, innrømmer at saken ble mer og mer pinlig for 1860-ledelsen for hver dag som gikk der Myggen trente aleine i kulda etter at han ble frosset ut av den nye treneren, Peter Pacult.

Bryr seg ikke

Mykland bryr seg ikke om prislappen. Derimot ser han fram til å spille fotball igjen.

- Jeg tror København vil passe godt både for meg og familien, sier Erik Mykland (30) til Dagbladet. Hos de danske likningsmyndighetene får han endelig godkjennelse på at han er kunstner.

Med bare 25 prosent skatt under den såkalte forskerordningen - i praksis kunstnerskatt - betyr lønna hos FC København på åtte- ni millioner danske kroner at han netto sitter igjen med nesten det samme som av 11 millioner kroner og rundt 50 prosent skatt for å trene aleine som utstøtt i München-kulda.

- Jeg snakker ikke om penger til massemediene. Nå ser jeg bare fram til å gjøre det jeg synes er morsomst, å spille fotball, sier Myggen tilbake i München etter noen hektiske timer i København pluss en avstikker til Oslo - der han rakk å ta en tur på kafé sammen med venner.

Når det først skar seg som det gjorde mellom han og trener Peter Pacult, er Myggen lykkelig over løsningen som manager Erik Solér kom fram til med ledelsen i FC København, som ligger på andreplass i den danske toppdivisjonen.

Best betalt

Også 1860s sportsdirektør Dufner var på lynbesøk i København og godtok overgangssummen.

Etter en legesjekk og sluttforhandlingene om Myggens personlige betingelser ble Danmarks best betalte fotballspiller hilst velkommen på København-klubbens pressekonferanse i går ettermiddag.

- Skal jeg vurdere de siste ukene på en skala fra 1 til 10, blir det nok langt fra en tier. Men egentlig er jeg slått av hvor lite problemene har gått inn på meg, sier en filosofisk Myggen mens han leter etter bilen sin i det enorme garasjeanlegget på flyplassen utenfor München.

Han har før sagt at han visste at han var god nok for 1860, og slik holdt han ut. Nå er temaet Pacult ute av verden.

Nå venter hektiske dager med å finne bolig i København for ham selv, kona Mari og sønnene Jonas (6 1/2) og Pelle (5), og deretter å ordne med flyttelasset.

Hylles

- Jeg regner med å begynne å trene sammen med FC København i neste uke, sier Mykland. 5. februar blir han med sin nye klubb på treningsleir i Sør-Afrika. 3. mars starter vårsesongen i serien med kamp mot Århus GF.

FC Københavns sportsdirektør Niels-Christian Holmstrøm hyller Myggen.

- Erik Mykland er en formidabel tekniker og en hardt arbeidende midtbanestrateg, sier han.

NY KLUBB: Erik Mykland ble frosset ut av 1860 München, men i går fikk dramaet en løsning. - Jeg tror København vil passe godt både for meg og familien, sier Mykland. Her på arenaen til sin nye klubb FC København.
Hele Norges coronakart