Eliteserien 2021:

Tapte etter krisestart

Innen de første ti minuttene hadde Rosenborg allerede fått rødt kort, reddet en straffe og sluppet inn mål. Da er det vanskelig å vinne.

TUNGT: Det ble en tung kveld for Åge Hareide og Rosenborg. FOTO: NTB
TUNGT: Det ble en tung kveld for Åge Hareide og Rosenborg. FOTO: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Kristiansund - Rosenborg 1-0 (1-0)

Det var duket for et toppoppgjør da Kristiansund tok imot Rosenborg på et fullstappet Kristiansund Stadion. Vertene lå før kamp på 4. plass, kun to poeng bak gjestene fra Trondheim.

Og for en start vi fikk på kampen.

Dommer Kai Erik Steen hadde knapt fått varmet opp da han etter 23 sekunder dro frem det røde kortet. Rosenborgs Adam Andersson rev ned Moses Mawa i feltet, og da var både utvisning og straffe et faktum.

Straffen satte Bendik Bye rett på RBK-keeper Julian Faye Lund.

Bedre endte det for Snorre Strand Nilsen som sendte hjemmelaget i føringen etter ni minutter.

Høyrebacken lusket i feltet på corner, og etter litt klabb og babb banket han ballen i Rosenborg-målet.

Det ble smått utrolig ingen flere mål, og seieren gjør at Kristiansund går forbi Rosenborg på tabellen.

- Jeg synes vi gjør en dårlig kamp egentlig, men det er resultatet som er det viktigste, sier KBK-kaptein Dan-Peter Ulvestad til Discovery etter kampen.

Rosenborg-trener Åge Hareide er frustrert over tapet, men ser optimistisk på det.

- Kristiansund er et poeng foran oss, og vi skal forbi dem igjen, sier han etter kampen.

TIDLIG RØDT: Dommer Kai Erik Steen var tidlig ute med det røde kortet. Han mente at KBKs Moses Mawa ble holdt i trøya av RBKs Adam Andersson. FOTO: Svein Ove Ekornesvåg / NTB
TIDLIG RØDT: Dommer Kai Erik Steen var tidlig ute med det røde kortet. Han mente at KBKs Moses Mawa ble holdt i trøya av RBKs Adam Andersson. FOTO: Svein Ove Ekornesvåg / NTB Vis mer

Krisestart

Kristiansund gikk rett i strupen på gjestene, og allerede etter tjue sekunder var det fullt av mørkeblå trøyer i Rosenborg-feltet. Moses Mawa ble revet ned av Adam Andersson, og svensken måtte marsjere rett tilbake i garderoben han hadde tuslet ut av noen sekunder tidligere.

Straffe ble det også blåst, men den klønet Bendik Bye til. Spissen gikk for midten, men der sto Rosenborgs keeper-vikar Julian Faye Lund og parerte forsøket enkelt.

Verre gikk det for Rosenborg da Snorre Strand Nilsen sendte hjemmelaget i førersetet i det 9. minuttet. En uklarert corner skapte kaos i feltet, og til slutt endte ballen hos høyrebacken. Den satte han sikkert i nota bak Faye-Lund.

Resten av omgangen var preget av press mot Rosenborgs mål. Mawa var nære på å doble ledelsen da han ble tredd igjennom i det 26. minutt. Under hardt press maktet han imidlertid ikke å få ballen mellom stengene.

Bye trodde han hadde revansjert straffebommen da han prikket inn 2-0 rett før pause, men målet ble raskt vinket bort av linjedommer for offside.

Dermed ble det kun med det ene målet etter de første førtifem minuttene.

Redning på strek

Etter en forferdelig første omgang, hevet trønderne seg etter pause. Noah Jean Holm og Stefano Vecchia kombinerte ved flere anledninger, og i det 54. minuttet var sistnevnte nære ved å utlikne med et skudd fra hjørnet av 16-meteren.

TRUSSEL: Moses Mawa var en konstant trussel for Rosenborg. FOTO: NTB
TRUSSEL: Moses Mawa var en konstant trussel for Rosenborg. FOTO: NTB Vis mer

Rosenborgs gode start på omgangen ble kjapt avbrutt av nye angrepsbølger fra Kristiansund.

Mawa var en konstant trussel, og tjue minutter ut i andre omgang var han nære å doble ledelsen. Agon Mucolli slo et godt innlegg som Mawa raget høyest på, men spissen fikk ikke nok kraft i headingen og Faye-Lund reddet enkelt.

Det er smått utrolig at Kristiansund ikke scorte da Bendik Bye fikk stå helt alene på bakerste stolpe på en corner.

- Kolossal mulighet til å gå opp i 2-0 der, mente Kenneth Fredheim i Discoverys kommentatorbue.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer