Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Norge - Nederland

Tapte etter marerittomgang

Norge gikk på sitt første nederlag, da de tapte for tabelltoer Nederland i VM-gruppespillets siste kamp.

MARERITTOMGANG: Norge startet vanvittig sterkt mot Nederland, men etter hvilen var det stang ut. Vis mer
  • Nederland - Norge 30 - 28 (14-18)

KUMAMOTO (Dagbladet): Norge var allerede videre til mellomspillet, men det var mye som sto på spill i dagens oppgjør mot Nederland. Kampen var en ren gruppefinale mellom de to stolte håndballnasjonene, hvor vinneren kunne ta med seg fire poeng videre.

Ubeseirede Norge var knappe favoritter, men det var liten tvil om at Nederland ville by på den tøffeste utfordringen i VM så langt.

TOMME TRIBUNER: Norges kamper i håndball-VM har blitt spilt for relativt tomme tribuner. Video: Rødt Kort Vis mer

Det skulle bli en skikkelig pangstart på kampen mellom de to lagene. Etter drøyt to minutter spill var det scoret hele fem mål. Norge ledet 3-2.

Storspill fra Silje Solberg i mål, gjorde at Norge etter hvert bygde seg opp en større ledelse. Når tolv minutter var spilt hadde Norge en firemålsledelse på Nederland, og lå foran med 8-4. Det gode spillet fortsatte i en god periode utover den første omgangen. På det meste lå Norge foran med fem mål. Nederlenderne skulle likevel ikke gi seg.

En superperiode for de nederlandske jentene, med tre raske mål, gjorde at de bare lå ett mål bak, da det gjensto fire minutter av omgangen. Norge skulle likevel vise muskler, og rykke ifra igjen.

En Silje Waade i superform banket inn tre mål på rappen, og de norske jentene hadde nok en gang bygd seg opp en firemålsledelse. Det siste minuttet scoret hvert av lagene ett mål hver. Dermed gikk Norge inn til pause med en 18-14 ledelse.

Tøff omgang

Nederland begynte den andre omgangen best. Når to minutter var spilt lå nederlenderne bak med to mål. Da det var spilt ti minutter av den første omgangen, hadde Norge fortsatt en tomålsledelse.

Utover omgangen spilte nederlenderne strålende håndball. Med ett kvarter igjen av kampen hadde Nederland spist opp ledelsen, og det sto 23-23 på resultattavla. Det gjorde at Thorir Heigersson så seg nødt til å ta timeout.

Det skulle ikke gi noen umiddelbare resultater. Lagene fortsatte å følge hverandre tett. Med ti minutter igjen av kampen, sto det 25-25.

Drøyt to minutter seinere hadde Nederland virkelig fått uttelling for godt spill. De lå nå foran med to mål. 28-26 var resultatet, og Heigersson så seg nødt til å ta en ny timeout.

Det skulle ikke gi noen effekt. Nederland fortsatte godt spill, og da det var fem minutter igjen, satt Estavana Polman inn 30-27. Norge klarte aldri å hente seg inn igjen i kampen. Nederland vinner dermed kampen 30-28, og Norge går på sitt første tap i dette VM-gruppespillet.

Dermed tar Norge med seg to poeng inn i hovedrunden.

Estavana Polman var en av Nederlands viktigste spillere denne kampen. Hun sa følgende til Dagbladet etter kampen:

- Ja, vi klarte det. Vi har drømt og hatt håp om dette lenge. Vi har slått en av verdens beste håndball-lag. Jeg vet ikke hva jeg skal si. Det er fantastisk, sier Polman til Dagbladet.

Videre

Norge, Nederland og Serbia er videre til mellomrunden fra gruppe A. Der krysser de veier med de tre beste lagene fra gruppe B.

Disse seks lagene skal gjøre opp om to av semifinaleplassene i VM, mens de seks beste fra gruppe C og D kjemper om de to andre semifinaleplassene.

Lagene som ikke kom seg videre har likevel flere kamper igjen i Japan. De skal ut i «President's cup», hvor de skal gjøre opp om plassene fra 24.-13.-plass.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media