Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Martin Ødegaard og Real Sociedad:

Tapte etter VAR-drama

Det endte med en ny nedtur for Martin Ødegaard og Real Sociedad. Marginer gjorde at Real Madrid tok alle tre poengene.

NY TABELLTOPP: Det endte med en ny nedtur for Martin Ødegaard og Real Sociedad. Marginer gjorde at Real Madrid tok alle tre poengene. Video: Strive. Vis mer
  • Real Sociedad - Real Madrid 1-2 (0-0)

Martin Ødegaard og Real Sociedad har hatt en svært tøff start etter coronapausen. To tap på to forsøk er fasiten, og Ødegaard har vært usynlig i begge kampene.

I kveld fikk Ødegaard en ny mulighet til å vise seg fram mot sin egen klubb Real Madrid.

Det så ganske så bra ut fra start av, men også i kveld var han anonym. Han ble satt i skyggen av to omstridte VAR-avgjørelser, der begge gikk i favør Real Madrid.

Først fikk Januzaj et mål annullert etter at Mikel Merino sto i offside da skuddet gikk. Like etter scoret Karim Benzema etter å ha tatt imot ballen med skuldra. Mange spillere mente at ballen berørte armen, men de fikk ikke gehør hos dommeren.

Sjansefattig start

Vinicius Junior var farlig frampå etter et par minutter etter kampstart, og skjøt ballen like over mål.

Ødegaard så friskere ut i kveld enn i de to foregående kampene. Nordmannen leverte et skuddforsøk etter kvarteret spilt, men ballen ble blåst over mål.

Selv om Ødegaard fikk mer ballkontakt i kveld, var det ikke mange løpene å spore fra hans lagkamerater. Dermed leverte nordmannen en del støttepasninger i stedet for å sende en stikker.

Etter hvert ble kampen ganske sjansefattig, og verken Real Sociedad eller Real Madrid klarte å løse opp motstanders forsvar.

Noen minutter før hvilen var Vinicius involvert i et angrep igjen. Brasilianeren klemte til fra rundt 16 meter, men keeper redder det harde skuddet.

VAR-drama

Få minutter etter hvilen truet Vinicius motstanderens forsvar nok en gang. Denne gangen ble han felt, og skaffet straffe til Real Madrid. Sergio Ramos var iskald og sendte keeper feil vei.

Like etter fikk samme mann en smell i kneet, og måtte ut med skade. Etter at han ble byttet ut, så vi bilder der han tydelig hadde det vondt.

La Real hadde lite å by på, og én av få muligheter sto Januzaj for. Han fikk en god skuddmulighet utenfor feltet, men blåste ballen en meter over.

Plutselig skulle kampen ta fyr. Først setter Adnan Januzaj ballen i nettet fra sekstenmeteren. Men dommer mente at en offside-plassert Mikel Merino forstyrret Thibaut Courtois nok til at det ble blåst.

Like etter er det drama i andre enden, der Benzema setter ballen i mål etter å ha mottatt ballen i området rundt skuldra. Dommeren mente at ballen ikke berørte armen, og dermed sto det plutselig 2-0 til Real Madrid.

Ødegaard ble på sin side byttet ut etter 79 minutter. Det ble mindre og mindre ballkontakt på nordmannen utover i kampen.

Men La Real skulle likevel gi Real Madrid kamp. For sju minutter før slutt satte Merino inn reduseringen, og dermed sto det 2-1 med flere minutter igjen å spille.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!