Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Tapte fem mill på nattklubb-mareritt

For tre år siden kjøpte landslagskeeper Thomas Myhre (29) aksjene i Cafe d'Opera i Oslo. Restauranteventyret endte med en bakrus på fem millioner kroner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sunderland-keeperen har hatt et helsvart år. Han har vært skadd siden oktober. Så rykket Sunderland ned og fikk store økonomiske problemer. Nå taper han fem millioner på konkursen på utestedet Cafe d'Opera.

Løste ut partneren

Sommeren 2000 investerte Myhre 325 000 kroner i et nytt utested i lokalene til den tidligere homseklubben Castro. Få måneder seinere løste han ut partneren Erik Jensen, og ble sittende igjen med alle aksjene i selskapet. Myhre ville gjøre lokalene i Kristian IVs gate 9 til en av Oslos mest populære nattklubber, og det gikk rykter om at det ville bli landslagsspillernes treffsted etter landskampene.

Men det ble med drømmen. Driften gikk med underskudd helt fra begynnelsen, og Myhre måtte dekke inn de røde tallene med penger fra egen lomme. Sommeren 2002 betalte han 400 000 kroner inn i driften, og fulgte opp med 200 000 kroner til før året var slutt. I mai/juni 2003 var Myhre selv i Oslo for å vurdere driften. I utgangspunktet hadde han tenkt å skyte inn mer penger i selskapet.

- Men han oppdaget at det var nødvendig med langt mer penger enn det han hadde fått forespeilet. De utbetalte regningene var på rundt 1,5 millioner kroner, skriver styremedlem Christian Frick i begjæringen om oppbud som Oslo Skifterett registrerte på formiddagen 10. juli i år.

Da hadde Thomas Myhre allerede tapt rundt fem millioner kroner på restauranteventyret.

- Vi antyder at det dreier seg om fem millioner kroner. Det kan være 4,5 millioner eller 5,5 millioner. Det er ufattelig mye penger. Man kaster fort bort penger når man hiver seg inn i noe man ikke kan, sier fotballstjernens far, Petter Myhre til Dagbladet.

Han satt selv i styret, sammen med Christian Frick, Lars Gilleberg og Thomas Myhre.

Manglet kompetanse

Landslagskeeperen prøvde å få investoren Screen Communication til å ta over 50 prosent av virksomheten, men planene falt sammen på grunn av tidspress.

Thomas Myhres selskap skylder 650 000 kroner til utleier Olav Thon Gruppen, 600 000 kroner i merverdiavgift, lønn for 170 000 kroner og rundt 300 000 til forskjellige leverandører. Thomas Myhre har selv garantert for det av husleien som ikke dekkes av husleiegaranti og deler av de 300000 leverandørene har til gode.

Bobestyrer Bjørn Køhler Myrseth i advokatfirmaet Dege & Co sier til Dagbladet at han ikke har fått fullstendig oversikt over alle kravene. Fristen for å melde inn krav går ut i neste uke.

- Det var ikke bare å låse opp og slå på lyset. Suksess i utelivsbransjen er knyttet til faglig kompetanse. Vi hadde ikke restauranterfaring. Bransjen er veldig kronglete og vanskelig, sier Petter Myhre.

Til tross for investeringen, deltok Thomas Myhre lite i den daglige driften.

- Å styre et utested krever tilstedeværelse. Thomas hadde ikke muligheten til å ha innflytelse på driften fra Sunderland, sier Petter Myhre.

Nattklubben prøvde seg med flere forskjellige konsepter for å tekkes gjestene. Men det ble aldri den suksessen styret hadde håpet på. I et desperat forsøk på å redde virksomheten, byttet de navn til Ludo Bar & Club i slutten av april. Til ingen nytte.

- Det som er «hot» et år, er ute neste. Tror vi. Men vi har jo ingen erfaring fra dette, sier Petter Myhre.

En solstråle

Neste mandag avholdes det skiftesamling i Oslo Tinghus. Men restauranteier Thomas Myhre kommer ikke til å møte opp klokka 13.15 i rettssal 619. Han har vært gjennom et skademareritt det siste året, og har ikke spilt en kamp siden han måtte ut etter 26. minutter i bortekampen mot Bolton 28. oktober i fjor.

- Mål nummer én er at han blir frisk. Han skal legge dette bak seg, og slåss for å komme tilbake i mål på fotballbanen. Det er tungt å gå rundt med slike skader i et års tid. Men han håper han har flere år i proffotballen, sier Petter Myhre.

Nå er Thomas Myhre frisk nok til å trene hver dag, og han prøver å finne tilbake formen som gjorde ham til førstekeeper i Sunderland. I tillegg fikk Myhre og Benedicte Løge en datter 9. mars i år. Det har vært et av få lyspunkt i livet hans den siste tida.

- Hun er solstrålen i hans liv, og hjelper ham gjennom den tunge tida. Han synes det er veldig stas.

Og familien har ingen planer om å gjøre nye forsøk på restaurantdrift den første tida.

- Absolutt ikke. Det er ikke den bransjen vi skal tjene penger på, sier Petter Myhre til Dagbladet.

<B>KONKURS:</B> Cafe d'Opera i Kristian IVs gate i Oslo er konkurs. Eierne byttet navn til Ludo noen måneder før de måtte innstille driften.