Tapte for første gang siden femte serierunde

Vålerenga møtte veggen.

Et Vålerenga i flyt møtte veggen i form av Sogndal på Fosshaugane torsdag kveld. Innbytterne Ulrik Flo og Ruben Holsæter brukte få minutter på å ordne 2-0-seier i saftbygda.

Flo fikk en meget kort kamp for et Sogndal-lag som nå har seks strake kamper uten tap.

Kraftspissen ble byttet inn for Kristian Opseth etter 56 minutter. To minutter senere klinket han ballen i mål fra 17 meter på pasning fra Petter Strand. Og etter bare ti minutter på banen måtte Flo av med skade.

Komisk nok var det erstatteren, Ruben Holsæter, som punkterte kampen i det klokka rundet 79 minutter. Et innlegg fra Helge Haugen ble stusset ned av Azar Karadas. VIF-kaptein Christian Grindheim maktet bare å skli ballen til Holsæter, som pirket inn 2-0.

Noen minutter tidligere hadde samme mann brent en gigantsjanse da han kom alene med Markus Langer. Keeperen og midtstopper Simon Larsen holdt - enn så lenge - liv i VIF-håpet med en dobbeltredning.

Tamt Før Flos 1-0-scoring var det lite å skrive hjem om både for vertenes og gjestenes del. Slik beskrev Grindheim den første omgangen: - Kjedelig.

Planen for annen omgang var å satse mer framover og spille seg gjennom Sogndals-forsvarsmur, men hjemmelaget var best etter hvilen. Et par kvalifiserte sjanser ble det før Flo fikk hull på VIF-byllen.

Sogndal-trener Jonas Olsson så meget stolt og fornøyd ut på sidelinjen, Vålerenga-trener Kjetil Rekdal det motsatte. For første gang siden 5. eliteserierunde ble det tap for Oslo-klubben.

Det skal samtidig nevnes: Få minutter før slutt fikk blant andre eliteseriens toppscorer, Vidar Örn Kjartansson, en gigantmulighet til å score, men islendingen sendte ballen i stolpen på en kveld der det meste buttet imot for VIF.

(NTB)