Tapte for Sverige i curling-EM

- En tøff dag for oss.

TAPTE FOR SVERIGE:  Thomas Ulsrud og hans mannskap gikk på sitt tredje tap i curling-EM da Sverige vant 7-6 tirsdag. EPA/JEAN-CHRISTOPHE BOTT
TAPTE FOR SVERIGE: Thomas Ulsrud og hans mannskap gikk på sitt tredje tap i curling-EM da Sverige vant 7-6 tirsdag. EPA/JEAN-CHRISTOPHE BOTT Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Thomas Ulsrud og hans mannskap gikk på sitt tredje tap i curling-EM da Sverige vant 7-6 tirsdag.

Tidligere på dagen ble vertsnasjon og regjerende europamester Sveits slått 7-3, men ubeseirede Sverige med Niklas Edin som skip skulle vise seg å bli en vanskeligere oppgave.

Ulsrud & co. kom riktig nok best i gang og ledet 4-1 etter fire omganger, men så ga det norske laget bort initiativet i kampen, og etter åtte omganger sto det 5-5. Edin utlignet med to poeng i den sjuende omgangen.

De kunne med optimalt spill ha sikret seg siste sten i den siste omgangen, men ble tvunget til å ta ett poeng i 9. omgang. Norge tok dermed ledelsen 6-5, men mistet fordelen av å ha siste sten. Niklas Edin omsatte den fordelen i to poeng i siste omgang, og dermed ble det svensk seier.

- Etter den dårlige starten følte jeg at det ville bli nesten umulig å komme tilbake. Vi slet veldig med isen, men heldigvis greide vi å score mange nok poeng til å vinne, sa Edin.

- Dette var en tøff dag for oss, med kamper mot Sveits og Sverige. Seieren mot sveitserne var viktig for oss, sa Ulsrud.

Svenskene er ubeseiret så langt i EM (sju kamper) og er allerede klar for sluttspillet. Norge holder tredjeplassen sammen med Russland og Sveits, alle med fire seirer og tre tap. Italia har overrasket stort i EM og ligger på 2.-plass med fem seirer og to tap.

Norge møter Tyskland og Tsjekkia onsdag i de to siste grunnspillkampene i EM. Det norske laget består av skip Ulsrud, Håvard Vad Pettersson, Christoffer Svae og Torger Nergaard.

Det norske kvinnelaget i EM kjemper for opprykk fra B-nivået og tok tidlig tirsdag sin femte seier på seks kamper med 5-3 over England.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer