Tapte fra varmt sted

På 30-årsdagen måtte Magnus Carlsen tåle finaletap mot Wesley So i åpningsturneringen i Champions Chess Tour. En drømmestart hjalp ikke.

HYGGER SEG: Magnus Carlsen fyller 30 år i dag. Her er bildet han la ut på Instagram tidligere i dag. Foto: Magnus Carlsen / Instagram
HYGGER SEG: Magnus Carlsen fyller 30 år i dag. Her er bildet han la ut på Instagram tidligere i dag. Foto: Magnus Carlsen / Instagram Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Duellen mellom Carlsen og So ble avgjort i to lynsjakkpartier etter at mandagens fire innledende hurtigsjakkpartier endte 2-2.

So vant det første partiet i lynsjakk, og i det andre holdt han Carlsen til remis. Dermed var turneringsseieren sikret. Fra Instagram-sida til Carlsen går det fram at han spilte fra et varmt sted på 30-årsdagen, uten at det er kjent hvor det er.

For seieren innkasserer amerikaneren 30.000 dollar, tilsvarende 267.000 norske kroner. Carlsen sitter igjen med 135.000 for annenplassen.

- Først og fremst gratulerer til So. Han er absolutt en verdig vinner. Han matchet meg hele veien og kom tilbake tre ganger, og selv om jeg føler at jeg ikke var på topp og gjorde mange feil, er det ekstremt imponerende, sa Carlsen til TV 2.

- Jeg følte hele veien i turneringen at det lugget ganske kraftig. Nå i finalen fikk jeg egentlig som fortjent, tilføyde bursdagsbarnet.

MORSOM: Karsten Warholm slo av en spøk om Magnus Carlsen da han mottok prisen for «Årets navn» under Idrettsgallaen. Video: NRK Vis mer

Verdensmesteren var tydelig på at han må heve eget spill foran den neste turneringen i romjula.

- Jeg må være enda mer skjerpet fra starten og sette tonen i innledningen, sa Carlsen.

Drømmestart

Den første finaledagen mellom Carlsen og So søndag endte 2-2. Da ga hvite brikker seier i samtlige fire partier. Mandag ble den trenden brutt fra start.

Med svarte brikker presset Carlsen sin amerikanske motstander over på defensiven i det første partiet, og etter 43 trekk var seieren et faktum.

I parti nummer to kom enda en seier til spilleren med svarte brikker. So slo tilbake med seier etter at begge spillerne etter hvert var presset på tid. Dermed var det igjen balanse i duellen.

Parti nummer tre ble dramatisk. Med hvite brikker gjorde på et tidspunkt Wesley So en kjempetabbe og ga Carlsen en gyllen mulighet til å sette press. Nordmannen fant imidlertid ikke det rette påfølgende trekket, og dermed var stillingen igjen jevn. Fasiten ble dermed remis.

Langt mindre nervepirrende ble parti nummer fire. Der tok spillerne en rask remis uten å sette hverandre på prøve.

EN AV VERDENS BESTE: Magnus Carlsen briljerer ikke bare i én aktivitet. Sjakkongen gjester «Lindmo» på NRK, hvor dette ble en av kveldens temaer. Vis mer

Dermed måtte det lynsjakk til for å avgjøre finalen. Der viste So seg som den sterkeste. Dermed endte Carlsens 30-årsdag i en sportslig nedtur.

Mange dueller

Turneringen som mandag ble avsluttet er den første av ti på Champions Chess Tour. Konkurranseserien blir avsluttet neste år.

Etter første turnering har Wesley So 46 poeng. Carlsen følger nærmest med 30.

Mandagens duell var den siste av flere mellom de to sjakkessene. Carlsen og So. Nordmannen beseiret amerikaneren i en onlineturnering i slutten av september, mens So slo Carlsen i VM-finalen i Fischer-sjakk på Høvik i november i fjor.

Da de to møttes i det innledende spillet i åpningsturneringen av Champions Chess Tour ble det remis.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer