Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Tapte generalprøven

WHISTLER (Dagbladet): Kari Traa (27) misset i generalprøven til OL, men tar nederlaget i går med knusende ro. - Parallellkjøring er ikke min greie. Og det er i singel vi skal kjøre om OL-gullet, sier hun til Dagbladet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tredjeplassen i canadiske Whistlers bratte og snøtunge kuleløype ble derfor tatt som et godt tegn. Fredag var nemlig Kari Traa inne på tanken om å droppe hele rennet.

- For det første teller ikke dette rennet i den verdenscupen jeg leder etter å ha vunnet fem av seks renn. Det er en egen cup på parallellkjøring. Og jeg liker ikke det så godt av den enkle grunn at det blir masete, mange fall og noen ganger litt farlig.

Men:

- Siden jeg først er her for OL-oppkjøring, valgte jeg likevel å være med.

Og:

- Jeg ønsker selvsagt å vinne, sier hun.

- Når du først står der oppe i startboksen, tenker du ikke på annet enn å kjøre best mulig. Men det stemte ikke i dag, av forskjellige årsaker. Uten at jeg blir urolig av den grunn.

Etter tre rufsete omganger på vei til semifinalen, ble Kari Traa slått ut da den fjerde feilen åpenbarte seg. I bånn av bakken bestemte hun seg for å gå opp igjen, kjøre en feilfri omgang og ta tredjeplassen. Og som sagt så gjort - med klar margin.

Neste mål er OL-gullet.

- Jeg vet hvor jeg står, sier hun til Dagbladet.

- Denne kjøringa her kan ikke sammenliknes med å konkurrere i singel. Og i tida som gjenstår, skal jeg trene på hoppene mine, slik at de blir best mulig i OL.

- Jeg er ikke redd for noe som helst.

I kulekjørermiljøet er oppfatningen denne: Kari Traa er den som kan ta gullet fra Kari Traa i Salt Lake City. Det vil si at jenta fra Voss er så mye bedre enn de andre at bare grove feil kan ødelegge 9. februar.

Dagen Kari har pekt ut som festdag.

Gleder meg

- Jeg er vel litt klar over det selv også. Men det plager meg ikke. Jeg føler det går bra, har det fint og gleder meg til mitt livs største konkurranse.

Mer er det ikke å si om den saken.

2. februar ankommer hun OL-byen. En uke senere skal hun ta Norges første gull.

- Det er deilig å være her i Whistler. Vi får være for oss sjøl uten for mye mas. For det kommer vel tidsnok det. Maset, mener jeg, sier Kari Traa.

3. PLASS: Kari Traa fikk det ikke til å stemme i går.
Hele Norges coronakart