Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

VM i skiskyting: Jaktstart kvinner

Tapte gullduellen: - Skjelven i hodet

Marte Olsbu Røiseland gikk først ut på dagens jaktstart, men tapte gullduellen mot Dorothea Wierer. Til slutt gikk også Denise Herrmann forbi.

BRONSEMEDALJE: Marte Olsbu Røiseland gikk først ut på dagens jaktstart, men tapte gullduellen mot Dorothea Wierer. Til slutt gikk også Denise Herrmann forbi. Video: Kristoffer Løkås Vis mer

OSLO / ANTERSELVA (Dagbladet): Det ble en utrolig duell mellom Marte Olsbu Røiseland og Dorothea Wierer på dagens jaktstart. På tredje skyting plaffet begge to ned blinkene i et forrykende tempo og distanserte resten av konkurrentene.

Dermed ble det en gullkamp mellom hjemmehåpet og den norske stjerna. Begge er sterke i sporet og fulgte hverandre tett inn mot fjerde skyting.

Der gikk det dessverre ikke veien for det norske håpet.

- Hun sprekker! ropte NRKs kommentator, Andreas Stabrun Smith, da den andre bommen kom.

Wierer bommet bare én gang og kunne til slutt gå i mål i ensom majestet. På den siste runden fikk Olsbu Røiseland kamp av Denise Herrmann om sølvet. Den duellen tapte nordmannen.

- Jeg prøve å fokusere på meg selv og nyte øyeblikket. Tenk at jeg får lov til å starte i et VM i Anterselva som nummer én og ligge framme i tet nesten hele løpet. Jeg var kanskje litt ufokusert på siste skyting, men bortsett fra det er jeg fornøyd, sier Olsbu Røiseland til Dagbladet.

Slik forklarer hun sprekken på siste stående skyting, som ble avgjørende i gullkampen.

- Det ble litt tøft mentalt. Jeg hørte at hun tok første skuddet før meg. Jeg prøvde å konsentrere meg om meg selv, men det er ikke så lett, sier skiskytteren til NRK.

Overfor Dagbladet utdyper hun om følelsene på den siste skytinga.

- Det var mer skjelven i hodet. Jeg følte meg pigg og har ikke noen unnskyldninger rent fysisk på skytinga. Jeg fokuserte mer på hva hun gjorde enn hva jeg gjorde selv.

Hun stivnet mot slutten av løpet og hadde ikke sjanse til å henge med da Herrmann rykket. Olsbu Røiseland står nå med to gull og én bronse i VM.

FÅR HØRE DET: Vetle Sjåstad Christiansen fikk det ikke helt til på sprinten i Anterselva, og da fikk han høre det av sin søster, Tiril Sjåstad Christiansen. Video: Kristoffer Løkås Vis mer

Startet først

Marte Olsbu Røiseland har hatt et drømmemesterskap så langt. 29-åringen er på god vei til å bli VM-dronning etter å ha innkassert full pot så langt.

Først ble det seier på mix-staffet, deretter tok hun individuelt gull på sprinten. Den seieren sørget for at hun gikk først ut på dagens jaktstart.

Neste dame ut fra start var amerikanske Susan Dunklee, som startet 6,8 sekunder bak, mens en rekke enda sterkere utfordrere kom på løpende bånd noen sekunder senere.

Ingrid Landmark Tandrevold var tredjebest i dagens renn om man ser på tidene. Hun gikk seg opp 43 plasser.

- Jeg er veldig fornøyd med løpet i dag, men det var veldig dumt at jeg startet bakerst. I dag skulle jeg ønske det var sånn dustete opplegg, som i langrenn, at man får bonuspoeng for selve løpet, sier Tandrevold til NRK.

Åpnet med bom

Det er naturligvis en fordel å gå først ut i et renn hvor det er om og gjøre å komme først til mål, men jaktstart kan også være en psykisk krevende øvelse.

Alle jaktet på Olsbu Røiseland, som måtte klare å holde hodet kaldt. På første skyting ble det imidlertid én bom, noe som inviterte konkurrentene med i kampen.

Etter to skytinger var det den norske dama og verdenscupleder Wierer, som startet nesten 40 sekunder bak, som ledet, med Denise Herrmann jaktende drøye ti sekunder etter dem igjen.

De tre utgjorde altså pallen til slutt. Dessverre for Olsbu Røiseland må hun ta til takke med den nederste plassen på pallen. Tre medaljer så langt i VM er uansett utrolig sterkt.

Hele Norges coronakart