Tapte i sesongpremieren

Tennisspilleren Jan Frode Andersen tapte sin første kamp for sesongen i Qatar.

- Det var fryktelig varmt å spille. Å komme fra kalde Norge til varme Qatar var en tøff og uvant overgang, sier Jan Frode Andersen.

Han møtte jugoslaven Janko Tipsarevic i første kvalifiseringsrunde til Qatar Open. Nordmannen tapte med settsifrene 6-4, 7-6 (2). De to møtte hverandre to ganger i fjor også. Da vant hver sin kamp.

- Det var litt surt for jeg hadde to settballer på stillingen 5-3 i andre sett. Det var bittert at jeg ikke fikk det settet, sier Andersen til Dagbladet.no.

Satser i Australia

Nå blir nordmannen i Qatar noen dager for å trene før han reiser videre til Australia for å forberede seg til Australian Open. Andersen er klar for kvalifiseringsturneringen til det store Grand Slam-mesterskapet. Om han vinner tre kamper i kvalifiseringsturneringen får han spille med de aller beste i verden.

Qatar Open starter mandag og 32 spillere kjemper om en premiepott på totalt én million dollar. Amerikaneren Andy Roddick er det store trekkplasteret og Stefan Koubek fra Østerrike skal forsøke å forsvare fjorårets seier i turneringen.

FORSVARER TITTEL:</B> Stefan Koubek overrasket alle fjor da han som useedet vant turneringen i Qatar. Kan han greie det i år igjen?
BEST NÅ:</B> Unge Andy Roddick kapret førsteplassen i tennisverdenen i fjor. Nå er han favoritt og toppseedet.