Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Tapte i sluttsekundene

Matthias Mayer var suveren i dagens utfor i Kitzbühel. Kjetil Jansrud og Aleksander Aamodt Kilde klarte ikke å holde følge.

SKUFFET: Kjetil Jansrud klarte ikke å havne på pallen i dagens utforrenn i Kitzbühel. Foto: REUTERS / Lisi Niesner / NTB Scanpix
SKUFFET: Kjetil Jansrud klarte ikke å havne på pallen i dagens utforrenn i Kitzbühel. Foto: REUTERS / Lisi Niesner / NTB Scanpix Vis mer

Kjetil Jansrud og Aleksander Aamodt Kilde sto overfor en skikkelig utfordring da det var klart for «skrekkløypa» i Kitzbühel. Løypa som gir ekstreme hastigheter, tøffe svinger og ofte noen skrekkfall.

Hastigheten i deler av løypa kan være i nærheten av 150 km/t, så det lå an til ordentlig drama i formiddag.

Men det var Matthias Mayer fra Østerrike som innfridde forventningene, og vel så det. Han kjørte inn til seier foran favoritten Beat Feuz.

Tapte i sluttsekundene

Aleksander Aamodt Kilde hadde ikke sin beste dag, og havnet bak pallplass.

Kilde var like rask som teten i starten, men slet noe i første store sving. På andre og tredje mellomtid havnet han imidlertid noen tiendeler bak. Men Kilde kjørte strålende, og med ved målgang havnet han et hundredel bak leder Bryce Bennett.

- Med feilen jeg gjorde på toppen, så forventet jeg ikke mer. Man kan ikke feile i sitt løp om man skal kjempe om seier. Det var ikke helt min dag i dag, sier Kilde til NRK.

Kjetil Jansrud hadde heller ikke sin beste dag på jobben. Han ledet lenge, men det gikk saktere på de siste målingene, og han endte til slutt 0.67 sekunder bak Mayer.

Mayer suveren

Det var Beat Feuz som var blant dagens favoritter, og han leverte til de grader. Han kjørte inn til 0.67 sekunder foran Bryce Bennett som ledet på det tidspunktet. Dermed så han ut som dagens vinner.

Men siste ord var ikke sagt i dagens drama i Kitzbühel, og Vincent Kriechmayr imponerte i sitt hjemland. Han kjørte inn til nøyaktig samme tid som forhåndsfavoritten Feuz.

Matthias Mayer var en av de andre favorittene i dagens utfor, og østerrikeren skuffet ikke. Han kjørte et enormt løp, og tok seg forbi Feuz og inn i en ledelse.

Dette er altså samme løype som Aksel Lund Svindal nesten ødela karrieren sin i da han kjørte utfor i 2017. Han pådro seg en alvorlig kneskade, men klarte altså å komme tilbake på sensasjonelt vis.