Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Opprettholder Blatter-utestengelsen:

Tapte i Voldgiftsretten

Aksepterer nå utestengelsen.

ANKER IKKE: Sepp Blatter aksepterer utestengelsen etter at han tapte i Voldgiftsretten. Her er Blatter under en pressekonferanse under en ekstraordinær FIFA-kongress i juli 2015, der komiker Lee Nelson kastet falske sedler på ham. Foto: REUTERS/Arnd Wiegmann/File Photo   TPX IMAGES OF THE DAY
ANKER IKKE: Sepp Blatter aksepterer utestengelsen etter at han tapte i Voldgiftsretten. Her er Blatter under en pressekonferanse under en ekstraordinær FIFA-kongress i juli 2015, der komiker Lee Nelson kastet falske sedler på ham. Foto: REUTERS/Arnd Wiegmann/File Photo TPX IMAGES OF THE DAY Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Idrettens voldgiftsrett (CAS) opprettholder Sepp Blatters (80) seks år lange utestengelse fra all fotball.

Det var i desember i fjor FIFAs etiske komité hadde ferdigbehandlet saken mot Blatter og Michel Platini og de ble utestengt i seks år. De to hadde da vært under etterforskning for en pengeoverføring i 2011, der drøye 17 millioner ble betalt fra Blatter til Platini.

Dette hevdet de to var en betaling for konsulentarbeid i perioden 1998-2002, men den etiske komiteen satte ikke sin lit til denne forklaringen.

Platini fikk redusert sin utestengelse fra seks til fire år i CAS, og Blatter skal nok ha hatt et håp om at dette også kunne bli en realitet for ham da han anket utestengelsen.

Isteden opprettholder altså CAS utestengelsen på seks år. Blatter opplyste mandag at han nå vil akseptere sin straff.

Sveitseren kunne ha anket saken til høyesterett i hjemlandet, som kan annullere straffen dersom det er begått prosedyrefeil underveis i behandlingen.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!