Tapte maktkampen

ULLEVAAL (Dagbladet): - Sjøl føler jeg at jeg har gjort en brukbar jobb, men den er tydeligvis ikke god nok, sier VIF-trener Vidar Davidsen. Med Vålerengas andre kongepokal i handa får han ikke lov å fortsette i klubben. Og på veien ut til den siste natta med gjengen sier han følgende til Dagbladet: - Jeg skulle ønske trenerspørsmålet hadde blitt behandlet på en mer ålreit måte.

I sommer fikk Vidar Davidsen medie-beskjed om at han ikke fikk fortsette i Vålerenga. Sjøl tror han at avgjørelsen ble tatt allerede i fjor høst. Og derfor har ikke årets kanonsesong betydd noe som helst for klubbens trenerframtid.

Da Vålerenga ville ha en stut å henge bjella på etter fjorårets nedrykk, havnet den rundt halsen på treneren.

- Jeg vet at det var et møte for et års tid siden da sparken/ikke sparken av Vidar Davidsen var tema, sier VIF-treneren. - Etter det har jeg fått signaler uten at noen har sagt noe konkret. Og i ettertid har jeg hørt at styret ikke trodde jeg ville ha heltidsjobb som trener.

- Det er feil, og jeg er aldri blitt spurt heller.

Enkelt for styret

VIF-formann Jon Nordbrekken er hovedmannen bak avgjørelsen. Han sier:

- Vi måtte ha en trener på heltid, og derfor ansatte vi Lars Tjærnås i tillegg til Vidar. Og - det har gått veldig bra i år. Men begge er sterke personer og begge vil gjerne ha hovedansvaret sjøl.

- Det går ikke med to konger i ett rike.

- Jeg skjønner at Vidar er bitter, jeg har ikke trøbbel med det, sier Lars Tjærnås. - Men jeg føler ikke at det er kampen mellom oss som er årsaken til styrevedtaket i sommer. Vidar har gjort en meget god jobb i Vålerenga, og derfor vil han bli savnet.

- Og slik jeg ser det, hadde det ikke vært noe problem for meg om han fortsatte.

- Jeg har vist Vålerenga at jeg har mye å tilføre, sier Vidar Davidsen. - Derfor skulle jeg ønske jeg kunne vært med videre. Men slik det ser ut nå så tror jeg ikke noe på det.

- Klart det er surt å måtte gi seg.

Ble ikke spurt

- Jeg synes Vidar skal være fornøyd med at Vålerenga oppførte seg redelig og at han fikk fullføre kontraktstida, sier Jon Nordbrekken. - Det er jo først i år vi har hatt sportslig suksess. Og at Vidar ikke ble spurt da vi ansatte Lars - vel, det var ikke noe tema for styret. Vi tok en avgjørelse og den mener vi fungerer bra.

- Kan det forandre seg nå - vil dere gå i dialog med Vidar Davidsen og snakke om en eventuell framtid i klubben?

- Det er alltid en vei tilbake, det finnes jo andre oppgaver også. Men jeg føler det vil være galt av meg å snakke om det nå, sier Nordbrekken.

Og hva sier Vidar Davidsen? Jo:

- Innerst inne tror jeg det er slutt med Vålerenga. Slik jeg ser det ligger denne saken hos ledelsen. Jeg har sagt at jeg har lyst til å fortsette, men det er ikke så enkelt.

- Og før noe eventuelt kan skje er det mye som må ryddes opp og snakkes om.