Tapte med tidenes dyreste Premier League-ellever

I Manchester Uniteds verste sesongstart på 28 år.

DYREST AV DE DYRE: Manchester United stilte i går med tidenes dyreste Premier League-ellever. Sergio Agüero (39,6 mill) og Angel Dí María (66 mill) var de to dyreste på banen. Her feirer Agüero vinnermålet foran Dí María og City-fansen. FOTO: AFP PHOTO/PAUL ELLIS.
DYREST AV DE DYRE: Manchester United stilte i går med tidenes dyreste Premier League-ellever. Sergio Agüero (39,6 mill) og Angel Dí María (66 mill) var de to dyreste på banen. Her feirer Agüero vinnermålet foran Dí María og City-fansen. FOTO: AFP PHOTO/PAUL ELLIS.Vis mer

(Dagbladet): Etter tapet mot Manchester City i går, står Manchester United med tre seire og tretten poeng etter ti spilte kamper.

Det er den verste ligastarten siden 1986, da Ron Atkinson ledet laget til samme poengsum etter tolv Premier League-kamper. I morgen er det nøyaktig 28 år siden Atkinson ble sparket.

I gårsdagens kamp stilte også Manchester United med Premier League-historiens dyreste ellever, til en samlet sum på 261 millioner pund.

Tidenes dyreste ellever Laget Manchester United stilte mot Manchester City i går, er sammenlagt det dyreste fotballaget som noensinne har startet en Premier League-kamp.

Basert på tall fra transfermarkt, kan man regne seg ut til at startelleveren mot City kostet 261 millioner pund, eller svimlende 2,82 milliarder kroner.

Britiske aviser, blant annet Daily Telegraph, opererer med tallet 241 millioner pund, uten å oppgi noen konkret kilde til overgangssummene.

Til sammenligning kostet Manchester Citys utvalgte til sammen 168 millioner pund, eller 1,81 milliarder kroner.

Om Louis Van Gaal skal stå til ansvar for spillere som er kjøpt før hans tid, er diskutabelt, men at klubben for tiden underpresterer resultatmessig er det liten tvil om.

Tar tid Få ser ut til å mene at Van Gaal bør gå av, og etter kun ti kamper i sjefsstolen er det forståelig at nederlenderen får tid.

Van Gaal selv innrømte allikevel til Manchester Uniteds nettsted at klubben har problemer.

- Vi har tretten poeng på ti kamper, og både Chelsea og City har mye mer, så vi har et problem. Vi må gjøre det bedre, og bevise at vi ikke bare er nære, men vi er bedre. Vi skal bli bedre, det lover jeg, sa Van Gaal.
 
Han har bare fått ett overgangsvindu å hente spillere på, og det tar også tid å implementere en flunkende ny fotballfilosofi, noe klubbens kaptein Wayne Rooney også understreker.

- Vi jobber med forskjellige ting (fra i fjor), som mange av oss ikke er vant til. Men vi er på vei i riktig retning, sa Rooney.

Han er også fornøyd med fotballen Manchester United spiller under Van Gaal.

- Vi gjør det bedre hver uke, og spiller fin fotball til tider. Vi må overføre det til resultater, fortsette å lære og fortsette å gjøre det manageren ber oss om, sa Rooney.

Atkinson fikk fyken På torsdag er det nøyaktig 28 år siden Ron Atkinson hadde samme poengfangst og fikk sparken av Manchester United-styret.

Da lå Manchester United nest sist på tabellen, og Sir Alex Ferguson ble Atkinsons erstatter. Resten er som kjent historie.

Da hadde Manchester United dog spilt tre kamper mer, men Manchester United er per dags dato bare fem poeng over nedrykksstreken.

Avstanden er langt større til toppen, der Chelsea allerede troner tretten poeng foran.

Louis Van Gaals klatring på tabellen bør begynne snart dersom han ikke skal risikere samme skjebne som Atkinson.

Neste forsøk kommer når Manchester United tar imot Brede Hangeland og Crystal Palace på Old Trafford, lørdag klokken 16.00.