JEVNT: Karsten Warholm måtte innse at Kyron McMaster var hakket raskere i Zürich. Foto: Bildbyrån
JEVNT: Karsten Warholm måtte innse at Kyron McMaster var hakket raskere i Zürich. Foto: BildbyrånVis mer

Diamond League-avslutning

Tapte millimeterduell - slått med to hundredeler

Dramatisk avslutning på 400 meter hekk for Karsten Warholm.

Karsten Warholm er i ferd med å legge nok en kruttsterk sesong på friidrettsbanen bak seg.

Sunnmøringen kronet sesongen med EM-gull på 400 meter hekk, men det har vært mer å glede seg over de siste månedene. Warholm har senket sin egen rekord på distansen til 47,64, og vist at det fortsatt bor mye mer i ham.

Denne sesongen har imidlertid konkurrentene på 400 meter hekk blitt betraktelig sterkere, og Warholm har ikke vunnet et eneste Diamond League-stevne denne sesongen.

Det ville han endre på da han stilte til start i Zürich torsdag kveld.

- God underholdning

Abderrahman Samba er årets stjerneskudd på distansen, og qatareren har vært ustoppelig. Ikke én gang har Warholm klart å slå 22-åringen. I tillegg har både Rai Benjamin (USA) og Kyron McMaster (De britiske Jomfruøyer) sterkere tider enn han i år.

Verken Samba eller Benjamin stilte til start under Diamond League-avslutningen i kveld. Dermed var McMaster den antatt sterkeste motstanderen på startstreken i kveld.

Warholm virket som vanlig heltent før startskuddet gikk, og ropte og klasket seg selv på lårene. 22-åringen dundret ut fra startblokkene, som så mange ganger før, og suste over den første hekken. Warholm kom best ut fra start, men konkurrentene kom sterkt bakfra.

På oppløpet var det Warholm i ledelsen, men det ble en milimeter duell mot McMaster i mål. De to kom nesten likt i mål, men det var Mcmaster som kom seirende ut, kun to hundredeler foran nordmannen.

- Hva skal jeg si? Det var close race. Det er allitd kjipt å være han som kommer bak, men det er alltid bedre med to hundredeler enn to tideler. Det var sikkert god underholdning å se det oppløpet, sa Warholm til NRK etter løpet.

- Jeg gjorde alt jeg kunne i dag, og jeg må unne de andre det de får til, sa han.

Store pengepremier

I tillegg til ære, lå det store pengesummer i potten under Diamond League-avslutningen.

Vinnerne i Sveits torsdag belønnes med en premiesjekk 50.000 dollar, tilsvarende rundt 420.000 kroner. Andreplassen gir 168.000 kroner, mens den siste pallplassen utløser en utbetaling på 84.000 kroner.

Dermed er Warholm nesten 170 000 kroner rikere etter kveldens prestasjon i Zürich.