Robin Lehner (31):

Tapte millioner på slange-paring

Den svenske hockeyproffen har slått seg selv konkurs etter slangefarm-kjøp. Slangebonden selv ble drept av kona.

HOCKEY-PROFF: I 2017 bestemte Robin Lehner (31) seg for å investere i eksotiske slanger. Det skulle ende katastrofalt. Foto: Ethan Miller/Getty Images/AFP
HOCKEY-PROFF: I 2017 bestemte Robin Lehner (31) seg for å investere i eksotiske slanger. Det skulle ende katastrofalt. Foto: Ethan Miller/Getty Images/AFP Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Med kallenavnet «Panda» har 31 år gamle Robin Lehner gjort lukrativ karriere som ishockeymålvakt i den amerikanske ligaen National Hockey League. Han er for tida på femårskontrakt for Vegas Golden Knights som gir ham årsinntekt på fem millioner dollar - nærmere 50 millioner kroner.

Ifølge Expressen skal Lehner ha tjent over 400 millioner svenske kroner i løpet av karrieren så langt.

Nå har imidlertid alt rast sammen for svensken som ikke har fått spilt noe denne sesongen grunnet en hofteskade. Og det hele skal ha startet med et millionkjøp av eksotiske slanger.

Problemfylt slangefarm-kjøp

I desember kunne Aftonbladet melde at Lehner er blitt slått konkurs hjemme i Sverige som følge av ubetalt gjeld på fem millioner svenske kroner.

VINNER: Under NHL Awards i 2019 fikk Ble Lehner tildelt pris for spilleren som best eksemplifiserte utholdenhet, sportsånd og dedikasjon til ishockey. Foto: NTB
VINNER: Under NHL Awards i 2019 fikk Ble Lehner tildelt pris for spilleren som best eksemplifiserte utholdenhet, sportsånd og dedikasjon til ishockey. Foto: NTB Vis mer

Nå skriver Sin Bin Vegas og The Athletic at målvokteren og kona hans har begjært seg konkurs i USA. Angivelig skal ekteparets firma RL Exotics LLC ha pådratt seg ubetalt gjeld på flere hundre millioner kroner.

Konkursen skal i stor grad skyldes gjeld som Lehner pådro seg etter at han i 2017 kjøpte slangefarmen Renick Reptiles for drøye 12 millioner kroner. Betalingen til slangeoppdretteren Ben Renick (29) skulle gjøres kvartalsvis – 200 000 dollar om gangen.

Kort tid seinere døde Renick under omstendigheter som vi skal komme tilbake til.

Anklaget for anakonda-tyveri

Ifølge rettsdokumenter som Expressen har fått innsyn i, er Robin Lehner blitt saksøkt av Ben Renicks selskap en rekke ganger mellom 2018 og 2019.

KJEMPEFANGST: Det var ikke hva som helst som skjulte seg i magen på den enorme pytonslangen som ble funnet ved en nasjonalpark i Florida. Reporter: Christina H. Korneliussen/Dagbladet TV Vis mer

Blant annet skal ishockeystjerna ha blitt saksøkt for kontraktbrudd etter han angivelig sluttet å betale etter det første avdraget på rundt 2 millioner kroner.

Videre er Lehner, ifølge Missouris lokale ABC-stasjon KMIZ, saksøkt for å ha stjålet en samling anakondaer fra Renick Reptiles. Det er uvisst hvor mange slanger det skal dreie seg om.

Ukontrollert slangeparing

Rehnick skal ha svart tilbake med et motsøksmål. Der hevder han at det har kostet ham flere titalls millioner kroner å ta hånd om slangene.

Ifølge motsøksmålet skal slangene ha «begynt å pare seg med hverandre på en uovervåket og ukontrollert måte».

Som et resultat av all slange-paringen, skal reptilene ha sunket i verdi, mener Lehner og kona.

Ingen kommentar

Clas Jörgensen er Lehners advokat. I en kommentar til Expressen søndag, viser han til taushetsplikt.

- Jeg kan ikke kommentere uten samtykke fra klienten, svarer han kort.

KONKURS: Robin Lehner slår tilbake og hevder uhemmet slangesex har kostet ham flere millioner av dollar. Foto: NTB
KONKURS: Robin Lehner slår tilbake og hevder uhemmet slangesex har kostet ham flere millioner av dollar. Foto: NTB Vis mer

På spørsmål om ishockeymålvaktens svenske konkurs, kommenterer han:

- Vi anket, men lagmannsretten forkastet anken. Så tingrettens konkursavgjørelse står fast i øyeblikket.

Lehner selv har foreløpig ikke villet gi noen kommentar til medier, verken om hjemlig konkurs eller ukontrollert slange-paring.

Slanger, penger og drap

Men hva var det som skjedde med Ben Renick?

29-åringen var verdenskjent slangeoppdretter og litt av en «rockestjerne» i reptilverden. Så ble han funnet død i en blodpøl på slangefarmen i 2017.

SER IKKE: Denne hunden aner fred og ingen fare da den ikke ser slangen på veien. Video: Kameraone. Reporter: Marthe Tveter Gjønnes. Vis mer

Ifølge slangebondens bror, Sam Renick, var det kona Lynlee som hadde funnet ham. Da politiet kom til åstedet, ble det snart oppdaget at Ben Renick var blitt pepret med åtte skudd i kroppen. Siden det ikke manglet noen slanger, ble ran utelukket.

Samarbeidet med ekskjæresten

Først flere år seinere kom det fram at ekteparet Renick hadde hatt store problemer i ekteskapet. Lynlee skal ha fryktet at han ville ta fra henne barna ved eventuell skilsmisse. I tillegg slet hun med gjeld i forbindelse med at skjønnhetssalongen hennes hadde gått dukken.

Da Renick ble drept, gikk livsforsikringen hans på ti millioner til henne.

DØMT: Lynlee Renick (midten) var knust da hun fikk dommen for drapet på ektemannen i 2022. Foto: NTB
DØMT: Lynlee Renick (midten) var knust da hun fikk dommen for drapet på ektemannen i 2022. Foto: NTB Vis mer

Det ble avslørt at Lynlee hadde fått hjelp av ekskjæresten Michael Humphrey til å utføre drapet. Under rettssaken fortalte et vitne at hun hadde forsøkt å forgifte ektemannen.

Lynlee Renick ble i januar 2022 dømt til 16 års fengsel for overlagt drap.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer