Tapte mot «proffer»

BISLETT (Dagbladet): Klasse D. Lørenskog hadde ikke nubbesjans mot halvproffene fra Thailand. - Vi trener to timer om dagen, sju dager i uka gjennom hele året, sier Bangkoks beste, Thada Thongtuam.

Lørenskogs gutter pleier å trene halvannen time tre ganger i uka. Resten av fritida bruker de på andre ting. Det ble for snaut mot skolelaget fra Bangkok Christian.

Skolen har nemlig 146 års fotballtradisjon, og satser maksimalt på å bygge vinnerlag ut av de 2 000 elevene som går der.

Nesten
landslag

- Vi rekrutterer de beste spillerne i hele landet, internerer dem og gir dem en god utdanning, sier trener Prasan Suwannasit.

Eller for å si det med andre ord: Lørenskog kjempet mot et slags landslag for 13-åringer på Bislett-matta i går.

Banens beste spiller, Lørenskogs Espen Fougli Vraalsen (13), visste overmakten ville bli for stor allerede før han løp utpå Bislettmatta.

- Vi har ikke sjans mot så gode spillere. De hadde jo ikke sluppet inn ett enete mål i løpet av hele turneringa før de møtte oss. Vi får være fornøyde bare med å ha scoret mot dem, synes Espen. Verken han eller målscorer Håvard Vere Hilmarsen er skuffa over tapet.

- Du kan ikke være skuffet etter å ha nådd finalen i Norway Cup. Dette er tross alt første året vi er med. Og fy søren så stor pokalen er, selv om det bare ble sølv, sier Espen og Håvard.

Tredje på rad

Bangkok Christian har spilt på Norway Cup seks ganger. Gårsdagens seier var tredje på rad for thailenderne.

- Vi vant 12-årsklassen i fjor med omtrent samme lag som vi hadde i år. Gøy å vinne to ganger i Norway Cup, sier Thaada Thongtuam.

Og det kan fort bli flere NC-seire på Bangkok-gutta. 13-åringene reiser på utenlandske turneringer 3- 4 ganger i året, og har spilt i Sør-Korea, Japan og Norge. De er sultne på flere sølvpokaler fra Bislett og kommer gjerne tilbake etter mer.