Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Tapte mye på tanktull

Pål Anders Ullevålseter kom i mål hele 27 minutter bak vinneren på gårsdagens etappe fra Sarir i Libya til Siwa i Egypt. En av servicebilene hans kjørte på ei mine ved grenseovergangen.

Før den 586 kilometer lange og tøffe etappen lå Pål Anders på åttendeplass sammenlagt. Til tross for bensintanktrøbbel og 17. plass, beholdt han sammenlagtplasseringen.

- Jeg har fire tanker på sykkelen, og når jeg har tømt de to første, pleier jeg å snu bensinkrana slik at alle tankene står åpne, sier Pål Anders. - Det funket ikke i går, og det tok litt tid før jeg skjønte at det var nok bare å ha de to bakre åpne.

Minedramatikk

Mens han jobbet med dette, mistet han et kvarters tid.

- Men da jeg skjønte hvorfor motoren ikke fikk bensin, var det bare å kjøre på for fullt igjen, sier Pål Anders.

Italieneren Fabrizio Meoni, som gikk til topps i fjor og forfjor, var helt suveren. Han slo Pål Anders med 27 minutter. Nordmannen er en time og 46 minutter bak den ledende franskmannen Richard Sainct.

Dramatisk var det også på gårsdagens etappe. Da kjørerne forlot Libya og kjørte inn i Egypt, benyttet de en grenseovergang som vanligvis ikke er åpen. Her lå det ei mine i veien.

- Også Pål Anders passerte denne mina, sier kona Solveig Helen Våge Ullevålseter til Dagbladet. - Han tenkte nok på at han hadde kjørt forbi den, men jeg torde ikke å spørre om noe mer da vi snakket sammen.

Gleder seg

- Men en av servicebilene våre kjørte på den og fikk ødelagt bakakselen, sier Pål Anders.

- Heldigvis ble ingen skadd.

I dag er det hviledag, og da skal Pål Anders Ullevålseter og de andre KTM-syklene få nye motorer.

- Men trolig befinner motoren seg i den ødelagte bilen, og da spørs det om den rekker fram i tide.

Solveig Helen Våge Ullevålseter forteller at Pål Anders ikke virker spesielt sliten, men han er selvsagt litt redd for ikke å komme helt til mål kommende søndag i Sharm El Sheik.

BENSINTRØBBEL: Pål Anders Ullevålseter fikk trøbbel med bensintankene i ørkenen, og tapte mye tid. - Jeg har fire tanker på sykkelen, og når jeg har tømt de to første, <P>pleier jeg å snu bensinkrana slik at alle tankene står åpne, sier Pål Anders. - Det funket ikke i går.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling