Tapte mye på tanktull

Pål Anders Ullevålseter kom i mål hele 27 minutter bak vinneren på gårsdagens etappe fra Sarir i Libya til Siwa i Egypt. En av servicebilene hans kjørte på ei mine ved grenseovergangen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Før den 586 kilometer lange og tøffe etappen lå Pål Anders på åttendeplass sammenlagt. Til tross for bensintanktrøbbel og 17. plass, beholdt han sammenlagtplasseringen.

- Jeg har fire tanker på sykkelen, og når jeg har tømt de to første, pleier jeg å snu bensinkrana slik at alle tankene står åpne, sier Pål Anders. - Det funket ikke i går, og det tok litt tid før jeg skjønte at det var nok bare å ha de to bakre åpne.

Minedramatikk

Mens han jobbet med dette, mistet han et kvarters tid.

- Men da jeg skjønte hvorfor motoren ikke fikk bensin, var det bare å kjøre på for fullt igjen, sier Pål Anders.

Italieneren Fabrizio Meoni, som gikk til topps i fjor og forfjor, var helt suveren. Han slo Pål Anders med 27 minutter. Nordmannen er en time og 46 minutter bak den ledende franskmannen Richard Sainct.

Dramatisk var det også på gårsdagens etappe. Da kjørerne forlot Libya og kjørte inn i Egypt, benyttet de en grenseovergang som vanligvis ikke er åpen. Her lå det ei mine i veien.

- Også Pål Anders passerte denne mina, sier kona Solveig Helen Våge Ullevålseter til Dagbladet. - Han tenkte nok på at han hadde kjørt forbi den, men jeg torde ikke å spørre om noe mer da vi snakket sammen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer