Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Tapte OL-gull nummer 15 på dårlig innslag

Men Michael Phelps skrev likevel mer idrettshistorie.

TIDENES OLYMPIER: Michael Phelps hadde allerede før London-lekene flere OL-gull enn noen annen. Nå har han også flest medaljer, selv om han måtte nøye seg med sølv på 200 meter butterfly. Foto: DENNIS M. SABANGAN/EPA/NTB scanpix
TIDENES OLYMPIER: Michael Phelps hadde allerede før London-lekene flere OL-gull enn noen annen. Nå har han også flest medaljer, selv om han måtte nøye seg med sølv på 200 meter butterfly. Foto: DENNIS M. SABANGAN/EPA/NTB scanpix Vis mer

(Dagbladet): Tidenes gullgrossist i OL-sammenheng, det amerikanske svømmefenomenet Michael Phelps, har vist seg fra en mer menneskelig side i London etter å ha rasket med seg seks gull fra Athen og åtte gull i Beijing.

Uttellingen fra London Aquatics Center hadde så langt begrenset seg til en småskuffende sølvmedalje på 4x100 meter fri sammen med sine lagkamerater, men tirsdag kveld sto favorittøvelsen 200 meter butterfly på programmet - en distanse 27-åringen fra Baltimore hadde vunnet i de to foregående lekene.

Lenge så det ut til at han skulle bli den første mannlige svømmeren til å vinne tre OL-gull på rad i samme øvelse, for Phelps ledet store ledet store deler av løpet, men da det hele skulle avgjøres, tapte han førsteplassen til Chad le Clos på et dårlig innslag.

I stedet måtte han nøye seg med nok en sølvmedalje, fattige fem hundredeler bak gullmedaljøren fra Sør-Afrika. Takeshi Matsuda fra Japan endte på bronseplass.

Trøsten for Phelps får være at han likevel skrev et stort stykke OL-historie ved å sikre seg sin 18. olympiske medalje. Det var en tangering av rekorden til den russiske turneren Larissa Latynina, som regjerte på 1950- og 1960-tallet. Phelps har imidlertid fem gullmedaljer mer enn 77-åringen, som for øvrig ble hedret i turnhallen i London tidligere i dag.

De delte imidlertid rekorden bare en times tid etter at «The Baltimore Bullet» fikk gleden av å svømme USA inn til gull på 4x200 meter fri.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media