Tapte på målfoto

KVITFJELL/OSLO (Dagbladet): Tromsøværingen Håvard Solbakken (26) tapte verdenscupsprinten i Garmisch-Partenkirchen med minste mulige margin. På hytta sitter en imponert Bjørn Dæhlie og følger sprintløpene på TV.

Tor Arne Hetland ledet finalen da feltet kom til siste motbakke. Men litt uryddig skiføring og tilsynelatende total mangel på krefter gjorde at Solbakken smatt forbi og skaffet seg et forsprang på noen meter inn på oppløpet.

Men hjemmefavoritten Peter Schlickenrieder halte innpå. Over målstreken var det umulig å skille de to med det blotte øye. Målfotoet viste imidlertid at Schlickenrieder hadde millimeterne på sin side.

Fra hytta i Kvitfjell har Bjørn Dæhlie fulgt romjulsprinten med stor interesse.

- Fryktelig fort

- Det er moro å se at det går an å gå så fort på ski. Jeg hadde ikke hatt mulighet til å følge dem på de første meterne, sier Bjørn til Dagbladet.

Bedre kondis

I VM 2001 og OL 2002 står sprintlangrenn for første gang på programmet. Bjørn gleder seg stort til å konkurrere med unggutta i langrennssportens nye fartsfest. Og tror han kan kompensere for manglende fart i starten med stayerevne og kondisjon:

- Min sjanse ligger i at de andre blir slitne i de seinere heatene, tror skikongen.