Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Tapte på målstreken- ble disket etter å ha vist finger til vinneren

- Jeg hater det her, jeg kom hit for å vinne.

BITTER TAPER: Sjinkie Knegt til høyre ble så sur etter å ha tapt gullet på stafetten i EM på kortbane skøyter at han viste fingeren til vinneren Victor An og Russland. Foto: Robert Michael / AFP PHOTO / NTB Scanpix
BITTER TAPER: Sjinkie Knegt til høyre ble så sur etter å ha tapt gullet på stafetten i EM på kortbane skøyter at han viste fingeren til vinneren Victor An og Russland. Foto: Robert Michael / AFP PHOTO / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Skøyteløper Sjinkie Knegt fra Nederland deltok i helga i EM i kortbane skøyter i Tyskland.

I den individuelle konkurransen tok han bronsemedalje, mens russiske Victor An tok gullet.

På stafetten ledet Nederland da det bare var to runder igjen, men de endte på andreplass, slått av Russland, og igjen var det Victor An som gikk først i mål.

Da rant det over for Knegt, som ikke klarte å styre følelsene sine, og i stedet for å juble over sølvet brukte han begge hendene sine til å vise finger til gullvinneren.

- Jeg burde kanskje ha oppført meg bedre, men det er mye følelser i idrett, sa Knegt etter løpet, ifølge nusport.nl.

- Jeg hater det her, jeg kom hit for å vinne.

I ettertiden bestemte arrangøren seg for at Knegt på grunn av sin oppførsel skulle bli fratatt sin individuelle bronsemedalje, men beholdt sølvmedaljen fra stafetten, for de ønsket ikke å straffe hele det nederlandske laget.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!