Tapte så det sang

Bjørn Rune Gjelsten misset ikke bare EM-tittelen da girkassa røyk. Liv Marit Wedvik skulle nemlig synge for kjæresten - men bare hvis han vant.

Gjelsten og Wedvik har vært et par en stund, og i dag var hun på plass for å se kjæresten ta EM-gull i offshore i Oslofjorden. Og hun hadde sin egen overraskelse på lur. Hun skulle nemlig framføre Tina Turners «Simply the Best» på premieutdelingen.

-  Bjørn Rune visste ingen ting. Det skulle være en overraskelse. Men nå ble det jo ikke noe av likevel, sier Wedvik. For det gikk overhodet ikke Gjelstens vei i Oslofjorden i går. Eller, det vil si det gikk veldig bra helt til den 14. av de totalt 20 rundene. Gjelsten og makker Steve Curtis ledet klart, men så skjedde det. Girkassa røyk.

-  Stort bang

-  Jeg hørte bare et stort bang, og da var det slutt. Det er klart det er frusterende, sier en skuffet Bjørn Rune Gjelsten til Dagbladet. Han er svært skeptisk til det nye amerikanske girkassesystemet.

-  Det er ikke testet ut ordentlig, og vi vet ikke hva som er feil. Vi vant VM med det gamle systemet, og nå må vi vurdere om vi skal bytte igjen, sier Gjelsten.

Team-manager Cato Strømberg er enig.

-  Vi bestemmer oss nok i løpet av morgendagen, tenker jeg. Avgjørelsen må vi ta i fellesskap, sier Cato Strømberg.

Like etter uhellet var Gjelsten sikker på at seieren i VM-sammendraget røyk sammen med girkassa.

Kjæresten har tro

-  Vi er for langt bak nå, sier Gjelsten, som uansett syntes det var stas å kjøre i strålende sol på hjemmebane.

-  Utrolig fin stemning. Håper bare vi ikke skuffet for mange i dag, sier han.

Nå har det blitt kjørt fire VM-runder, og like mange gjenstår. Alle løpene i Europa er overstått, og nå venter det ekstrem varme i Midtøsten for Gjelsten & Co.

-  Det kommer til å være opptil 50 grader i cockpit. Men vi gir oss ikke, sier Gjelsten.  Den norske båten «Jotun» med Jann Hillestad tok en gledelig tredjeplass.

MÅTTE BRYTE: Her, på den 14. av de totalt 20 rundene, ryker girkassa til Gjelsten og makker Steve Curtis.
NOT THE BEST: Liv Marit Wedvik, countryartist og Bjørn Rune Gjelstens kjæreste skulle synge Tina Turners «Simply the Best» på premieutdelingen dersom «Spirit of Norway» vant gårsdagens runde. Ingen av delene skjedde.