TAPTE MOT DANMARK: EM-favorittene Tarjei Skarlund og Martin Spinnangr rotet bort seieren mot Danmark i EM. Foto: Alf Ove Hansen / Scanpix
TAPTE MOT DANMARK: EM-favorittene Tarjei Skarlund og Martin Spinnangr rotet bort seieren mot Danmark i EM. Foto: Alf Ove Hansen / ScanpixVis mer

Tapte sandvolleyslaget om Norden

Skarlund og Spinnangr hadde seieren i lomma mot Danmark.

Tarjei Skarlund og Martin Spinnangr tapte sandvolleyballslaget om Norden i EM torsdag. Danske Bo Søderberg og Anders Lund Høyer seiret med 2-1 (15-21, 21-16-15-13).

Alt lå til rette for en ny norsk suksess i sanden i Kristiansand da Tarjei Skarlund og Martin Spinnangr tråkket til med 21-15 i første sett mot Danmark.

Så langt gikk det som planlagt for de norske EM-favorittene, som var på vei mot sin andre seier av to mulige. Men så snudde kampbildet helt. Danskene, som endte på femteplass i VM i Roma i juni, overtok føringen.

Søderberg/Høyer vant de lange ballvekslingene, danskene blokket, mens nordmennene slet i alle spillets faser. 21-16 til Danmark ga et avgjørende tredjesett, og igjen var det danskene som førte an - helt til Norge tok time out på 8-11. Noen få baller senere sto det 12-12, og en fullsatt stadion øynet seier likevel.

Men slik gikk det ikke. Martin Spinnangr avsluttet en frustrerende kamp for det norske laget med å smashe ballen knallhardt i nettet og sørge for 15-13 seier til de «danske drenge».

- Når vi ikke klarer å score poeng på egen serve, så kan vi heller ikke vinne. Til det er danskene for gode. I dag fulgte vi ikke den taktikken vi hadde lagt opp på forhånd. De satte oss under et hardt servepress, og vi klarte ikke å stå imot, sa Tarjei Skarlund etter kampen.

Etter to kamper ligger nordmennene på tredjeplass i puljen, og fredag venter puljeleder Jonathan Erdmann og Kay Matysik fra Tyskland.

Avhengig av hva som skjer i den kampen, og i oppgjøret mellom Danmark og Ukraina (Babich/Ioischer), kan Norge bli alt mellom nummer 1 og 3 i puljen, men de er uansett sikret videre spill i EM. Puljeseier gir direkte adgang til åttedelsfinalene, mens puljetoere og - treere må spille 16.-delfinaler først.

(NTB)