Lægreid slo Thingnes Bø

Tapte terreng: - Kritisk

Sturla Holm Lægreid slo Thingnes Bø og tok første stikk i kampen om sammenlagtseieren i verdenscupen.

TAPTE: Johannes Thingnes tapte terreng til Sturla Holm Lægreid i sammendraget i verdenscupen. Foto: NTB
TAPTE: Johannes Thingnes tapte terreng til Sturla Holm Lægreid i sammendraget i verdenscupen. Foto: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Før dagens renn skilte det i realiteten bare sju poeng mellom Sturla Holm Lægreid og Johannes Thingnes Bø. En regel som ble innført i år sier nemlig at man kan stryke de fire dårligste rennene etter sesongen, gjorde man det før dagens renn, hadde Bø 914 poeng og Lægreid 907 poeng.

Dermed var dagens sprint veldig viktig i kampen om sammendraget.

Sturla Holm Lægreid skjøt to fulle hus og slo Johannes Thingnes Bø på årets siste sprint i verdenscupen.

I mål skilte det 15 sekunder mellom de to. Det viktige var derimot hvor mange som ville ende mellom den norske duoen på resultatlistene. Det var det utrolig nok ingen som klarte og da var det ikke mange poeng som Lægreid tok inn på Thingnes Bø.

De endte til slutt på henholdsvis 6.- og 7.-plass.

Etter Dagbladets utregning, med de fire dårligste rennene strøket, vil Lægreid komme opp på 945 poeng, mens Thingnes Bø kommer opp på 950 poeng. Lægreid hentet da inn to poeng på ledende Bø.

Italienske Lukas Hofer vant rennet etter strålende prestasjoner både i sporet og på standplass. Det var faktisk Hofers første verdenscupseier på 7 år. Svenske Sebastian Samuelsson ble nummer to, mens Tarjei Bø ble beste norske på en tredjeplass.

Verken Lægreid eller Thingnes Bø var veldig fornøyde med resultatet, men de to tar med seg noe positivt fra sprinten.

- Jeg følte det var tungt i dag. Taper litt på første runden allerede, henter litt på andre, men taper enda mer på siste. Kroppen er ikke helt på sitt beste i dag, helt klart. Men igjen, ti treff, da får jeg til et ganske bra løp og kommer foran Johannes. Var litt heldig sånn sett, sa Lægreid til NRK etter rennet.

Thingnes Bø skulle ønske at rollene var byttet om.

- Jeg kunne ønske det var omvendt, men jeg må være glad for at jeg får det resultatet jeg får. Hadde jeg bomma på stående tror jeg det hadde sett vanskelig ut med jaktstarten i morgen. Nå har jeg litt å hente inn og noe mer enn det hadde jeg ikke råd til, sa han til NRK.

Tøff start

Johannes Thingnes Bø startet som nummer 1 på dagens sprint, mens Lægreid startet som nummer 12.

Thingnes Bø startet knallhardt i sporet, men det kunne se ut som stryningen hadde gått for hardt ut. Bø bommet nemlig to ganger på den første skytingen.

- Nok en gang en kjedelig liggserie, ellers er alt bra egentlig, sa Thingnes Bø om sin første skyting.

Sturla Holm Lægreid var på sin side litt tregere i sporet, men skjøt fullt hus på standplass og gikk derfor ut 24 sekunder foran rivalen i sammendraget.

- Taper Thingnes Bø for Lægreid i verdenscupen i år vil det være en gedigen skuffelse for han, sa NRK-kommentator Andreas Stabrun Smith.

På mellomrunden tapte Johannes Thingnes Bø overraskende til ledende Lukas Hofer.

- Hva har skjedd med Johannes Thingnes Bø?, brøt Andreas Stabrun Smith ut på NRK.

- Det er kritisk, slo han fast.

Men på den siste skytingen slo Thingnes Bø tilbake med fullt hus.

- Det er helt enormt levert, utbrøt Stabrun Smith.

SLITEN: Sturla Holm Lægreid fikk det tøft i sporet på dagens sprint. Foto: AFP
SLITEN: Sturla Holm Lægreid fikk det tøft i sporet på dagens sprint. Foto: AFP Vis mer

Det gjorde også Lukas Hofer som hadde gått helt fantastisk i sporet. Ut fra skytingen var Hofer klart foran Thingnes Bø.

Presset var dermed på Sturla Holm Lægreid på den siste skytingen. Skulle han holde seg foran Bø måtte han ha et nytt fullt hus. Det leverte VM-kongen.

- Han er en maskin på standplass, helt utrolig. Lar seg ikke sette ut av noen ting og kommer til å slå Johannes i dag, Stabrun Smith om Lægreid.

I sporet gikk det ikke fort nok med Lægreid til å kjempe om seieren i rennet. Likevel slo han Thingnes Bø og tok det første stikket i kampen om sammenlagtseieren i verdenscupen.

Verdenscupen avsluttes med jaktstart i morgen og fellesstart på søndag.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer