Poengdeling mellom Kristiansund og Odd

Tapte terreng i gullkampen

Eliteseriens toppscorer leverte igjen, men Kristiansund slo tilbake mot topplaget fra Skien.

FEIRING: Torgeir Børven sendte Odd i ledelsen. Foto: NTB Scanpix
FEIRING: Torgeir Børven sendte Odd i ledelsen. Foto: NTB ScanpixVis mer
  • Kristiansund - Odd 1-1 (0-1)

Odd er i høyeste grad med i medaljekampen, og har bare Bodø/Glimt og Molde foran seg på tabellen. Bare tre poeng skiller fra Odd på 3.-plass til Molde på topp. Men denne helgen vant de to andre topplagene, og dermed tapte Odd terreng til de to andre topplagene.

- Jeg synes det er greit, men vi reiste for å ta tre poeng. Vi må bli tettere bakover, men nå scoret vi i hvertfall. Det ble litt kontringspreg over oss i dag, men vi skaper for lite, sa Dag-Eilev Fagermo til Eurosport etter kampen.

Det var Odds første bortepoeng siden 19. mai. De tre siste bortekampene før turen til Kristiansund hadde endt med tap.

- Vi har bedret oss kontra de tre siste bortekampene, konstaterte Odd-treneren.

SOLSKJÆR-SUKSESS: Barndomskamerat og trenerkollega Christian Michelsen er ikke i tvil: Ole Gunnar Solskjær er rett mann for Manchester United. Reporter/video: Fredrik N. Filtvedt / Kristoffer Løkås / Dagbladet. Vis mer

Utnyttet feilen

I fjor vendte hordalendingen Torgeir Børven «hjem» til Skien og Odd. Spissen slo gjennom i klubben mellom 2009 og 2012, før Vålerenga snappet opp spisstalentet. Siden har Børven vært en liten tur utenlands og i hjemfylket hos Brann, men 27-åringen hadde gode minner fra Odd og vendte til slutt tilbake.

Denne sesongen har han herjet for Dag-Eilev Fagermos menn, og vært helt sentral i at klubben ligger helt i toppsiktet av Eliteserien.

Børven var toppscorer i Eliteserien før kampen, og økte forspranget ned til Ohi Omoijuanfo 20 minutter ut i den første omgangen.

Amidou Diop mistet ballen på midtbanen, og midtstopperens glipp ble kostbar.

Kristiansund kontret og Moussa Njie, som ble klar for Odd i begynnelsen av måneden, dro seg inn fra venstre og fyrte løs. Sean McDermott måtte gi retur, og da var storscoreren våken. Børven var akkurat der han skulle og banket ballen i nettet. Da ble det stille på Kristiansund stadion.

Det var Børvens 13. scoring for sesongen. Ohi, som er andre mann på lista, har ti nettkjenninger.

Utlikning

For Kristiansund kom Pål Erik Ulvestad nærmest i den første omgangen, men i en sjanseløs omgang var det Børven som utgjorde forskjellen.

I andre omgang fikk derimot hjemmelaget endelig uttelling. Christophe Psyché er sterk i lufta, og raget høyest på et hjørnespark et kvarter ut i omgangen. Torgil Gjertsens corner fant Psyché på første stolpe, og han fikk styrt ballen i det lengste hjørnet. Det var den første scoringen med hodet for Kristiansund denne sesongen.

Begge lagene prøvde, men ingen klarte å score flere mål i løpet av den andre omgangen. Odd var nære da Børven stusset videre til Birk Risa, som sklei ballen i stolpen, men det endte med poengdeling foran 4016 tilskuere i Kristiansund.

Kristiansund har en ny hjemmekamp neste runde og tar imot formlaget Bodø/Glimt, og kan gi dagens motstander, Odd, en hjelpende hånd i medaljekampen. Odd får besøk av Champions League-jagende Rosenborg.