- Tapte veddemål - må sykle til Oslo

AKERSGATA: Dagbladet-Viking 1-0. Eplekjekke Viking-spillere ble provosert av avistipsene, og lovte å sykle til Oslo hvis de ikke kom høyrere enn den sjetteplassen Dagbladet tippet dem på før sesongstart. Det skulle de ikke ha gjort. Siddisene kan i beste fall bli nummer sju.

Det var kaptein Lars Gaute Bø og svenske Magnus Svensson som la ned veddemålet mot Dagbladets fotballekspert Øivind A. Monn Iversen. Nå blir det flat pedal i 58 hustrige mil på sykkelsetet fra Stavanger til Oslo.

Holder ord

- Det er klart vi holder ord, og er klare til å sette oss på sykkelen. Hvem som skal tråkke til, og når det blir, gjenstår fortsatt å se. Sesongen er jo helt ikke over ennå, sier en ydmyk Lars Gaute Bø til Dagbladet.

Siden han føler et visst ansvar for veddemålsbommerten, er han rede til å være kaptein for styrkeprøven i østerled.

- Jeg sykler gjerne jeg. Vi er mange spillere som har ansvaret for at vi ikke greide å bli bedre enn nummer sju i år.

Oppkjøring for Aase

Bø håper at sykkelturen blir en jippo.

- Vi trenger jo noen som kan sponse oss med sykler.

Vikingfansen er i hvertfall mer enn villige til å sykle sammen med sine helter.

- Men, det er på betingelse av at Gunnar Aase blir med. «Gunnien» kan trenge en skikkelig sesongoppkjøring foran neste år, sier Rune Oftedal i Viking-hordenene til Dagbladet.

- Hvem andre bør med?

- Daglig leder Bjarne Berntsen ser ut som han kan trenge en sykkeltur for å bli kvitt noen kilo.

- Nei, nei. Bjarne Berntsen får definitivt ikke være med. Vi skal jo tross alt rekke fram i rimelig tid. Blir Bjarne med, så kommer vi ikke lenger enn til Kvinesdal, ler Lars Gaute Bø.

PS! Alpinlandslaget syklet fra Stavanger til Oslo i sommer. De brukte drøye to dager på turen via Suleskaret. Den veien er imidlertid vinterstengt, så Viking-gutta må sykle via Kristiansand. Dagbladet spanderer varmt drikke ved ankomst.

God tur!

<B>HOVMOD FOR FALL: </B>Lars Gaute Bø og Magnus Svensson lovte å sykle til Oslo hvis de ikke ble bedre enn nummer seks i tippeligaen. Nå venter 58 mil langs landeveien.