Tapte VM-drama mot Danmark

Moroa over for Norge.

KIEL (Dagbladet.no): Danmark-Norge 27-25. I stedet for mellomspill med verdens beste håndballnasjoner venter nå Presidents Cup for Norge. Der møtes de som best kan bli nummer 13 i mesterskapet.

Den avgjørende kampen mot Danmark var spennende var begynnelse til slutt, men Norge klarte ikke hale i land seieren da det gjaldt som mest.

- Sånn er idretten, det er små marginer. Men vi gjorde for mange enkle feil, innser landslagstrener Gunnar Pettersen i samtale med TV 2.

Spillerne var så skuffet at de forsvant rett i garderoben. Da Ole Erevik dukket opp igjen, var han forbannet på dommerne.

- Vi ledet med tre mål, og så får vi fire utvisninger. Vi taper ikke kampen på grunn av dem, men det gjorde det ikke noe lettere, sier Erevik til Dagbladet.no.

- Jeg synes ikke noen av de utvisningene var klare regelbrudd, sier Frank Løke.

Jørgensen slo til igjen

Det kokte i hallen allerede før kampstart, og støynivået fra 10 200 tilskuere ble ikke noe lavere da de tyske dommerne blåste i gang kampen.

LANGT NEDE: André Jørgensen og de norske gutta var langt nede etter tapet mot Danmark. Foto: HÅKON MOSVOLD LARSEN/SCANPIX
LANGT NEDE: André Jørgensen og de norske gutta var langt nede etter tapet mot Danmark. Foto: HÅKON MOSVOLD LARSEN/SCANPIX Vis mer


Etter en jevn åpning fikk danskene kampen inn i sitt spor, men de klarte ikke få has på André Jørgensen, som startet kampen i stedet for Kristian Kjelling.

Den 1,99 høye venstrebacken hadde hamret inn 20 mål på de tre siste kampene mot Danmark og var fryktet - med god grunn. Han banket inn fem mål i den første omgangen.

- Nå er jeg bare dødsskuffa. Vi er så nære, sier Jørgensen, som ble norsk toppscorer med sju mål.

Steinar Ege hadde en tung start på kampen, med ni i redningsprosent, og han ble erstattet av Ole Erevik etter snaue 20 minutter. Da gikk det bedre.

- Jeg er godt fornøyd med egen innsats, bortsett fra et par av skuddene. Forsvaret vårt var veldig bra og de lagde nesten ikke mål i etablert angrep, sier Erevik.

Takket være en lekker Johnny Jensen-scoring sekundet før pause, gikk Norge til garderoben bare to mål bak danskene.

Kostbare utvisninger

Norge spilte strålende i starten av andreomgangen, og gikk opp i en tremålsledese. Men det gikk ikke lang tid før danskene slo tilbake.

Tapte VM-drama mot Danmark

- Vi ble enig om å fortsette på samme måte, og gjorde ingen store endringer bortsett fra noen små forsvarsjusteringer, sier Pettersen til Dagbladet.no om pausepraten.


Ut kampen var det helt jevnt, med danskene hakket foran.

Norge slet da danskene spilte offensivt i forsvar, og pådro seg også kostbare utvisningsminutter.

Dermed endte det med dansk tomålsseier.

Da Gunnar Pettersen etter kampen ble spurt om hans egen framtid på landslaget, ville han ikke si noe særlig om det.

- Det er ikke jeg som bestemmer det, og det er ikke riktig tidspunkt å spørre om det nå, svarte han.

FOR STERK: Joachim Boldsen og de andre danskene ble akkurat for sterke for Norge i Kiel.
TOPPSCORER: Jørgensen ble norsk toppscorer med sju mål, men totalt ble det ikke nok for Norge.