Tar avgjørelsen først i morgen

Norges Skiforbund drøyer med v-cupåpningens skjebne.

Først torsdag ettermiddag bestemmer Norges Skiforbund om det er mulig å arrangere verdenscup i langrenn i Norge neste helg.

Det er aldri enkelt å arrangere langrenn uten snø, men i skiforbundet nekter de å gi opp håpet. I henhold til reglene skulle de ha tatt avgjørelsen om det er mulig å arrangere verdenscuprennene innen onsdag.

Beitostølen er oppsatt som arrangør av rennene 19. og 20. november.

Grunnen til at det er mulig å utsette avgjørelsen er at alternativer ikke finnes i noe annet land etter at Östersund i Sverige ikke ville ta over for Beitostølen.

- Det er håp i hengende snøre, sier Terje Lund, arrangementsansvarlig i Norges Skiforbund, til NTB.

- Hva ligger håpet i?

- Akkurat nå er jeg gått ut av bilen oppe på Valdresflya. Det er dem som mener at det er matematisk mulig å kjøre snø herfra og til Beitostølen. Etterpå skal jeg til Sjusjøen for å se på forholdene der, sier Lund.

På Sjusjøen melder de om god kapasitet til å produsere snø om de meldte kuldegradene skulle slå inn. De har ti snøkanoner stående, inkludert dem de har hentet fra Sverige og Italia.

- Vi får se hva som skjer, men slik det ser ut nå har vi løyper her mot slutten av denne uka, sier Johannes Haukåssveen til langrenn.com.

(NTB)