Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Tar bedre Mini-salto

DRAMMEN (Dagbladet): Norge- Latvia 6- 2. Willy Fauskanger (24) er Norges mestvinnende og mestscorende innebandyspiller. Viktige scoringer - som i VM-åpningen mot Latvia i går - feires med en real Mini-salto.

Med et fantastisk dragskudd smelte Fauskanger Norge opp i 3-1 - og sikret en trygg ledelse etter at Latvia overraskende gikk opp i 1-0 tidligere i perioden.

Etter scoringen slapp han innebandykølla, tok fart og showet med en real salto - scoringsritualet som gjorde fotballspilleren Mini til en kultfigur.

- Jeg tar saltoen bedre enn Mini, fleiper 24-åringen.

Og forklarer hvorfor:

Mer rotasjon

- Mini har mykt underlag og har mindre rotasjonsakse fordi han er så liten. Derfor er den enklere for Mini enn for meg, sier Willy Fauskanger - med en idrettslig bakgrunn innen turn, fotball, judo og friidrett.

- Feirer du alle mål slik?

- Nei, bare de viktige og de som smaker ekstra godt, slik som denne. Det var veldig godt å se skuddet gå inn, for vi spilte ikke bra og måtte for alle del ikke tape denne kampen, sier Willy Fauskanger.

Gode og treffsikre skudd blir omtalt som hans aller største styrke.

Landslagskaptein Morten Finstad sier det slik:

- Willys dragskudd er det beste i VM. Han skyter utrolig hardt og velplassert.

Fauskanger er blant de få gjenværende som har vært med helt siden organisert innnebandy startet i Norge i 1991. Og ennå er han bare 24 år.

- Jeg var bare 14 år da jeg begynte. Siden da har sporten opplevd en fantastisk utvikling - ikke minst taktisk og på utstyrsfronten. De beste lagene den gangen hadde spilt i 5. divisjon i dag.

Mestvinnende

I dag er han Norges mestvinnende innebandyspiller - med følgende imponerende merittliste:

Tre seriegull, fire NM-gull, VM-bronse i 1996, toppscorer i eliteserien tre av fem sesonger, Årets spiller i Norge 1998/99 og har deltatt i europacup tre ganger med moderklubben Greåker i Østfold.

Denne sesongen har han spilt som halvproff i den svenske klubben Ørnskiøldsvik.

Kommende sesong er han tilbake i Norge - sannsynligvis i Greåker.

- Økonomisk går det ikke an å leve av å være halvproff i Sverige, men det var et lærerikt år, sier Fauskanger.

PS! Hele 763 tilskuere så Norges åpningskamp i VM mot Latvia i Drammenshallen. Norges neste kamper i gruppespillet er mot Sverige 16. mai og Danmark 18. mai.

roy.wahlstrom@dagbladet.no

MÅLFARLIG: Willy Fauskanger (24) scoret ett og hadde en målgivende pasning da Norge slo Latvia 6-2 i åpningskampen i VM på hjemmebane.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media