Beachhåndball:

- Tar bilder mellom beina dine

Klesreglene i beachhåndball fortsetter å skape debatt. Norge har fått gjennomslag for endring, men så langt er ikke de nye reglene bestemt. Nå er håndballpresidenten lei, og krever fortgang.

JUBEL: Det norske laget jublet da Det europeiske håndballforbundet (EHF) ville forandre klesreglene i beachhåndball. Foto: NTB
JUBEL: Det norske laget jublet da Det europeiske håndballforbundet (EHF) ville forandre klesreglene i beachhåndball. Foto: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Klesreglene i beachhåndball fortsetter å skape debatt. Forskjellene på regler for menn og kvinner er store. Herrene får spille i shorts og T-skjorte. Kvinnene tvinges til å ha på seg bikini.

Norske utøvere har sammen med Norges Håndballforbund i lang tid forsøkt å endre regelen som per dags dato lyder:

«Kvinner skal bruke bikini. Toppen skal være en tettsittende sports-BH med dype utskjæringer ved armene. Trusene må ikke være mer enn ti centimeter på sidene.»

SHORTS: Guttene får lov til å spille i shorts. Foto: NTB
SHORTS: Guttene får lov til å spille i shorts. Foto: NTB Vis mer
BIKINI: Mens jentene må spille i bikini. Foto: NTB
BIKINI: Mens jentene må spille i bikini. Foto: NTB Vis mer

Nye reaksjoner

Flere norske utøvere har tidligere uttalt seg negativt om dagens regelverk:

Katinka Haltvik fortalte at hun har opplevd flere som faller av grunnet ubehag knyttet til regelverket tidligere i år.

I dag rykker også den sveitsiske treneren Manuela Strebel ut og kritiserer regelverket. Hun kaller det absurd, spesielt fordi det bare gjelder kvinner og i internasjonale turneringer.

- Vi har ingen sånne regler nasjonalt, sier Streber til Blick.

Treneren, som også har ei fortid som spiller, sier hun selv opplevde hele settingen som ekkel:

- Det er ikke kult når det sitter fotografer der og tar bilder mellom beina dine. De sitter selvfølgelig ikke der for å ta intimbilder. Jeg forstår at det gir de beste actionbildene, men det er ukomfortabelt uansett om de bare gjør jobben sin. Både vi og andre land har gitt beskjed, men ingenting skjer, sier hun.

Mot endring?

Tidligere i år kom det første gjennombruddet for forandring. Da godtok kongressen i Det europeiske håndballforbundet (EHF) Norges forslag om å endre regelverket.

I møtereferatet (punkt 11) bekreftet EHF at en kommisjon skal jobbe med et forslag og legge det fram for styret i EHF.

Den norske spilleren Katinka Haltvik håpet at regelverket kunne bli endret til sommerens EM - men så langt har ingenting skjedd:

- Vi har ikke hørt noe, bekrefter Haltvik til Dagbladet.

Det bekrefter også håndballpresident Kåre Geir Lio. Han sier at håndballforbundet «ALDRI kommer til å gi seg» i denne saken.

- Situasjonen er helt uakseptabelt. Jeg håper at dette er en sak de kan jobbe med fort, og det kan da umulig være vanskelig etter så mange år? Det er latterlig at det ikke er blitt gjort noe før, tordner han til Dagbladet.

EM-SJOKK: Bilder fra den russiske leiren ryster nok en gang håndball-EM. Video: Rødt Kort Vis mer

Thomas Schöenig i EHF forteller til Dagbladet at kommisjonen jobber med å ferdigstille forslaget «så fort som mulig», men går ikke inn på noen eksakt deadline.

Til slutt er det uansett Det internasjonale håndballforbundet (IHF) som bestemmer om det blir nye regler.

De har ikke besvart Dagbladets henvendelse onsdag.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer