Beachhåndball:

- Tar bilder mellom beina dine

Klesreglene i beachhåndball fortsetter å skape debatt. Norge har fått gjennomslag for endring, men så langt er ikke de nye reglene bestemt. Nå er håndballpresidenten lei, og krever fortgang.

JUBEL: Det norske laget jublet da Det europeiske håndballforbundet (EHF) ville forandre klesreglene i beachhåndball. Foto: NTB
JUBEL: Det norske laget jublet da Det europeiske håndballforbundet (EHF) ville forandre klesreglene i beachhåndball. Foto: NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Klesreglene i beachhåndball fortsetter å skape debatt. Forskjellene på regler for menn og kvinner er store. Herrene får spille i shorts og T-skjorte. Kvinnene tvinges til å ha på seg bikini.

Norske utøvere har sammen med Norges Håndballforbund i lang tid forsøkt å endre regelen som per dags dato lyder:«Kvinner skal bruke bikini. Toppen skal være en tettsittende sports-BH med dype utskjæringer ved armene. Trusene må ikke være mer enn ti centimeter på sidene.»

Nye reaksjoner

Flere norske utøvere har tidligere uttalt seg negativt om dagens regelverk:

Katinka Haltvik fortalte at hun har opplevd flere som faller av grunnet ubehag knyttet til regelverket tidligere i år.

I dag rykker også den sveitsiske treneren Manuela Strebel ut og kritiserer regelverket. Hun kaller det absurd, spesielt fordi det bare gjelder kvinner og i internasjonale turneringer.

- Vi har ingen sånne regler nasjonalt, sier Streber til Blick.

Treneren, som også har ei fortid som spiller, sier hun selv opplevde hele settingen som ekkel:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer