HAR GITT RESULTATER: Aalesundtrener Kjetil Rekdal har ført klubben til to cupgull, og sikter oppover på tippeligatabellen neste sesong. Nå lanseres han igjen som en mann for det norske landslaget.Foto: Svein Ove Ekornesvaag / Scanpix
HAR GITT RESULTATER: Aalesundtrener Kjetil Rekdal har ført klubben til to cupgull, og sikter oppover på tippeligatabellen neste sesong. Nå lanseres han igjen som en mann for det norske landslaget.Foto: Svein Ove Ekornesvaag / ScanpixVis mer

- Tar de kontakt, skal jeg tenke på det

Fjørtoft vil ha Rekdal inn i støtteapparatet rundt Drillo.

(Dagbladet): «Kjetil Rekdal kan bli hva som helst som fotballtrener», skriver Dagbladets kommentator Morten Pedersen i dagens avis, etter Aalesunds andre cupgull på tre år.

Dagen derpå er det flere som allerede har et forslag: Reka bør bli vår neste landslagssjef.

Viasat-programleder Jan Åge Fjørtoft lanserte følgende idé på Twitter i dag:

«Råd til beslutningstagere i norsk fotball: Få Rekdal inn i støtteapparatet rundt landslaget. AaFK-trener samtidig. Så overtar han etter Drillo» - og fikk raskt støtte av Canal +-ekspert Lars Tjærnås:

- Landslagsjobben passer Rekdals trenerprofil nærmest perfekt. Da er man ikke først og fremst trener, men kampleder. Da er de viktigste oppgavene å velge riktig lag, analysere seg fram til antatt kampbilde og velge strategi utifra det, sa Tjærnås til VG Nett.

Kjetil Rekdal selv er smigret over at tanken i det hele tatt blir lansert, men mener det er for tidlig og ganske meningsløst å snakke om landslagsjobbing.

Vil utvikle spillere
- Det er selvfølgelig hyggelig at Jan Åge sier dette. Han er en god venn som jeg har mange gode fotballdiskusjoner med, sier AaFK-sjefen til Dagbladet.

- Når det er sagt, så skal Egil og støtteapparatet i landslaget få lov til å fortsette i fred. Tar de kontakt, skal jeg tenke på det, men akkurat nå konsentrerer jeg meg om det som er mitt viktigste bidrag: Å utvikle spillere for landslaget. Å tenke på noe annet, er bortkasta energi, mener Rekdal.

43-åringen har vært kritisk til mye av det som har skjedd rundt landslaget de siste årene, for eksempel til ansettelsen av Egil Drillo Olsen på midlertidig basis i 2009, og senest til Norges planlagte Thailand-tur over nyttår.

Det trenger ikke være noe problem, mener Lars Tjærnås.

- Det er ingen ulempe å ha en landslagstrener med et klart budskap, sier han.

Ståle åpner dører
Kjetil Rekdal selv har en toårskontrakt med Aalesund, og haster ikke med å komme seg videre - selv om han understreker at han har ambisjoner om å trene lag på enda høyere nivå i framtiden.

Derfor liker han også å se at kollega Ståle Solbakken, og de beste norske spillerne, viser at det går an å lykkes i utlandet.

- Det er flott at folk som Moa og Ståle åpner dører i Tyskland, og det er bra om flere nordmenn får sjansen i Premier League. Norsk fotball er avhengig av at vi får flere spillere ut, noe som vil øke sjansene våre for å kunne spille i et mesterskap, sier han til Dagbladet.

- Vi er et lite land som alltid vil måtte tilegne oss det som skjer ute.

STØTTESPILLER: Jan Åge Fjørtoft mener Rekdal bør inn i støtteapparatet rundt landslaget, med tanke på å senere etterfølge Drillo.
Foto: Daniel Sannum Lauten/Dagbladet
STØTTESPILLER: Jan Åge Fjørtoft mener Rekdal bør inn i støtteapparatet rundt landslaget, med tanke på å senere etterfølge Drillo. Foto: Daniel Sannum Lauten/Dagbladet Vis mer