Tar dramatisk valg

Johannes Høsflot Klæbo dropper to verdenscuphelger før jul. Nå går Emil Iversen enda lenger: Han dropper to verdenscuphelger, pluss Tour de Ski.

STÅR OVER: Emil Iversen. Foto: NTB
STÅR OVER: Emil Iversen. Foto: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er NRK som melder dette i ettermiddag. Årsaken er den uoversiktlige situasjonen med coronaviruset.

- Jeg stiller meg bak det Johannes sier, og kan bekrefte at jeg ikke skal gå noen renn før jul, jeg heller. Jeg står også over Tour de Ski, sier Iversen til NRK.

Begge de to stjernene var i finske Ruka i helga. Det var her usikkerheten meldte seg på nytt.

At Klæbo ikke skal delta i flere skirenn utenfor Norge før jul, ble kjent tidligere i dag.

- Jeg har følt på dette en stund. Det startet i forbindelse med World Cup-avslutningen forrige sesong. Usikkerheten ble ytterligere forsterket gjennom oppholdet i Ruka. Det virket tryggere før vi reiste, enn det som ble situasjonen i Finland, erklærer han.

Til NRK forteller Iversen at han kjenner på at han tappes for energi etter rennene. Det er møte med mediene i pressesonen, medaljeseremoni og digitale pressemøter.

- Det tapper energi. Nå har vi en gylden mulighet til å prøve en annen vei til mesterskapet, forteller han.

- Jeg og Johannes har bare trent det siste halve året og vi var i bra form i Ruka, så det fungerer bra for oss. Kanskje er det en mulighet til å være enda mer rustet til å ta VM-medaljer. Dermed er det ikke verdt å ta sjansen slik situasjonen er nå, påpeker han.

DISKET: Da rennlederen skulle gi Emil Iversen beskjed om at han var disket, valgte Iversen å si ifra. Video: NRK / Kristoffer Løkås - Dagbladet Vis mer

Klæbo leder verdenscupen sammenlagt etter fire av 33 renn (296 poeng). Deretter følger russeren Aleksandr Bolsjunov (257 poeng) og Iversen (219 poeng).

Verdenscupen i langrenn fortsetter etter planen i Davos (12.-13. desember) og Dresden (19.-20. desember).

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer