- Tar du djevelen i hånda, mister du kontrollen

Sir Alex er lei av kamper til lunsj.

(Dagbladet.no) I dag, klokka 12 engelsk tid, blåses kampen mellom Everton og Manchester United i gang. Det gir ikke lagene - og spesielt ikke bortelaget United - spesielt god tid til å forberede seg.

Nå har Sir Alex Ferguson fått nok.

- Vi har spilt flere lunsjkamper de siste fem åra enn noen andre. Det er de suksessfulle lagene som blir straffet, sier United-manageren ifølge PA Sport.

Tror ikke han blir hørt

Liverpool-manager Rafael Benitez har tidligere klaget over kampoppsettet i Premier League, og får nå støtte fra rivalen i Manchester.

- Rafa har helt rett. Dette er noe vi må ta opp, men jeg er usikker på om fotballmyndighetene vil lytte, sukker Ferguson.

Dagens kamp mot Everton er flyttet til et tidlig tidspunkt etter ønske fra politiet, som tenker på sikkerheten. Tidlig kampstart betyr færre øl på supporterne.

I tillegg til kampen mellom Everton og United, starter Portsmouth - Liverpool klokka 12.45 (engelsk tid) og Tottenham møter Arsenal 13.30.

- HAR MISTET KONTROLLEN: Sir Alex Ferguson mener Premier League har mistet kontrollen over når kampene skal spilles. Spesielt er han lei av tidlig kampstart på lørdagene. Foto: AP
- HAR MISTET KONTROLLEN: Sir Alex Ferguson mener Premier League har mistet kontrollen over når kampene skal spilles. Spesielt er han lei av tidlig kampstart på lørdagene. Foto: AP Vis mer

Flere eksempler

Ferguson sier han har flere eksempler på at oppsettet og kampflyttingen ikke er rettferdig.

- Chelsea hadde en søndagskamp mot Tottenham forrige sesong og Premier League flyttet den til lørdag fordi Chelsea hadde en Champions League-kamp den påfølgende tirsdagen. Det ga Chelsea tre dager til å forberede seg, noe som er bra, bortsett fra at Tottenham spilte en UEFA-cupkamp torsdagen før og bare fikk halvannet døgn til forberedelser, sier den mektige United-bossen.

- Det er ikke rettferdig.

Og han fortsetter:

- Og så, da vi ville flytte en lørdagslunsjkamp mot Manchester City siden vi hadde en Champions League-semifinale onsdagen før, da sa Premier League nei. Selv om City ikke hadde spilt i det hele tatt. Rett og slett fantastisk, sier han syrlig.

19,5 milliarder kroner

Sky og Setanta har punget ut svimlende 19,5 milliarder (!) kroner for tv-rettighetene og Sir Alex mener Premier League nå har solgt unna kontrollen på kampoppsettet helt.

- Tar du djevelen i hånda, mister du kontrollen

- Topplagene kommer alltid til å bli vist på tv på et tidspunkt som passer folk flest. Sky og Setanta kommer alltid til å velge de mest suksessfulle lagene, og du kan ikke klandre dem for det med tanke på hvor mye penger de har betalt.

Dette er penger klubbene nyter godt av. I sommer handlet Premier League-lagene for hele 6,2 milliarder kroner. Det var klart mest i Europa.

Og neste år kommer det enda mer penger fra tv-rettighetene.

- Penger er viktig i alle klubber nå. Men så fort du har tatt djevelen i hånda, må du akseptere at den har tatt over kontrollen, sier Sir Alex Ferguson.

KRITISK: Rafael Benitez er heller ikke fornøyd med kampoppsettet.