Fotball-EM:

Tar en «Gazza»

I 1996 skulle fotballen hjem for et England anført av Paul Gascoigne (nå 54). Nå har har en av landets største stjerner kopiert den legendariske blonde sveisen.

HEI SVEIS: «Alle» reagerer på denne sveisen. Ser du hvorfor? Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Fotball-EM 2021

EM-program

Det kan gå mot en spennende sommer for England, som jakter sitt aller første EM-gull. Mange har «Three Lions» blant de aller største mesterskapsfavorittene.

Og det kan virke som de engelske stjernene gjør sitt for å hente fram magien fra mesterskapet der de var nærmest å sikre seg EM-gullet.

I 1996 herjet nemlig låta «Three Lions» - med omkvedet «Football's Coming Home» - på radioene da mesterskapet ble spilt i England, mens Paul Gascoigne var lagets store stjerne med sin karakteristiske blonde lugg.

Eget påfunn

Nå har Manchester City-stjernen Phil Foden, som ikke engang var født i 1996, tilsynelatende funnet inspirasjon i «Gazza»s påfunn inn mot mesterskapet, der England skal spille samtlige tre gruppespillskamper på Wembley.

Eller?

- Jeg har hatt den samme sveisen i årevis, så jeg tenkte jeg skulle prøve noe nytt. Nå har jeg våknet opp til at folk sammenlikner meg med Gazza og Eminem, sier Foden ifølge The Guardian.

- Dette er min egen greie, og folk har gjort det til noe helt annet, legger han til.

Selv er 21-åringen tydelig på at han ikke hadde hatt noe imot å finne noe av magien som tidvis gjorde at Gascoigne virket å kunne gå på vannet for England.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer