<strong>SINT:</strong> Tennisstjerne Serena Williams er ikke nådig etter uttalelser fra den gamle storspilleren Ilie Nastase. Foto: AFP PHOTO / JUSTIN TALLIS / RESTRICTED TO EDITORIAL USE
SINT: Tennisstjerne Serena Williams er ikke nådig etter uttalelser fra den gamle storspilleren Ilie Nastase. Foto: AFP PHOTO / JUSTIN TALLIS / RESTRICTED TO EDITORIAL USE Vis mer

Serena Williams slår hardt tilbake.

Tar et kraftig rasismeoppgjør med den gamle tennislegenden «Nasty»

- La oss se hvilken farge barnet får. Sjokolade med melk?

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

NEW YORK (Dagbladet): Den tidligere storspilleren i tennis, Ilie Nastase (70), fra Romania, er i hardt vær etter oppførselen sin rundt en Fed Cup-match mellom Romania og Storbritannia. Det gamle kallenavnet hans var «Nasty», og nå mener mange at han lever opp til dette.

70-åringen, som på et tidspunkt var ranket som verdens beste, ble suspendert av Den internasjonale tennisføderasjonen (ITF), melder CNN. Mandag tok Williams til Instagram for å forklare hvorfor hun reagerer så sterkt på uttalelsene hans.

Utskjelt

Nastase, som var lagleder for Romania, skal lørdag ha ropt og protestert høylytt med en rekke ufine ord mot dommeren og motstanderne. Både Storbritannias kaptein, Anne Keothavong og den britiske spilleren Jo Konta klaget på hendelsen. Konta skal også ha blitt så opprørt over utskjellingen at matchen hennes måtte stanses midlertidig.

Og allerede dagen før sjokkerte Nastase mange tilstedeværende da han åpent begynte å spekulere rundt hudfargen til det ufødte barnet til tennisstjerna Serena Williams under en pressekonferanse. To dager tidligere hadde Williams, som er ranket som den beste tennisspilleren i verden, kunngjort at hun er gravid. Williams er afroamerikansk og er forlovet med en av grunnleggerne av Reddit, Alexis Ohania, som er hvit.

<strong>SUSPENDERT:</strong> Den gamle storspilleren Ilie Nastase. Foto: Inquam Photos/George Calin/via REUTERS&nbsp;
SUSPENDERT: Den gamle storspilleren Ilie Nastase. Foto: Inquam Photos/George Calin/via REUTERS  Vis mer

- La oss se hvilken farge barnet får. Sjokolade med melk? spekulerte Nastase.

- Skuffer meg

Instagram slår Williams kraftfullt tilbake

- Det skuffer meg at vi lever i et samfunn hvor folk som Ilie Nastase kan komme med slike rasistiske kommentarer mot meg og mitt ufødte barn, og kjønnsdiskriminerende kommentarer mot mine medspillere, sier verdenseneren.

- Jeg har sagt det før, og jeg sier det igjen: Denne verdenen har kommet så langt, men vi har fortsatt så mye lengre å gå. Ja, vi har brutt ned så mange barrierer, men en overflod gjenstår. Verken dette eller noe annet vil hindre meg i å strø kjærlighet, lys og positivitet på alt jeg kan. Jeg vil fortsette å lede og stå opp for det som er rett, legger Williams til.

- Ingen feiging

Hun mener Nastases uttalelser vitner om frykt.

- I motsetning til deg er jeg ikke redd. Du skjønner jeg er ingen feiging. Blir du opprørt av frekkheten min? Hvorfor er du så full av tungsinn? Du kan forsøke å skyte meg med ordene dine.. Du kan forsøke å drepe meg med hatefullhet. Men som luft vil jeg stige opp igjen, sier Williams rettet mot den gamle tennislegenden.

Hun legger også til at ITF har hennes fulle støtte etter at de suspenderte Nastase.

- Jeg angrer ikke, og de kan sende meg i fengsel om de vil. Jeg forstår ikke hva alt dette oppstyret dreier seg om, sier Nastase selv, ifølge Bleacher Report.

<strong>STORSPILLER:</strong> Ilia Nastase i aksjon under en match i Australia i desember 1974. Foto: AP Photo
STORSPILLER: Ilia Nastase i aksjon under en match i Australia i desember 1974. Foto: AP Photo Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer