BORTSKJEMTE: Steve Bruce tar et oppgjør med de engelske spillerne som han mener er bortskjemte. Bildet viser blant andre Eric Dier (t.h.) og Raheem Sterling (i midten) under EM. Foto: Mark Large/Daily Mail/Solo Syndication
BORTSKJEMTE: Steve Bruce tar et oppgjør med de engelske spillerne som han mener er bortskjemte. Bildet viser blant andre Eric Dier (t.h.) og Raheem Sterling (i midten) under EM. Foto: Mark Large/Daily Mail/Solo SyndicationVis mer

Tar et oppgjør med «dulling» i England: - Vi holder paraplyen for spillere når de går av flyet

Steve Bruce vil ha en engelsk manager som tar tak.

(Dagbladet): Sam Allardyce nærmer seg jobben som engelsk landslagstrener etter at Sunderland ga Det engelske fotballforbundet (FA) tillatelse til å snakke med ham.

Roy Hodgson gikk på dagen etter det pinlige tapet for Island i EM-sluttspillet 28. juni, og det har vært heftige spekulasjoner om hvem som vil ta over skuta.

Hull-manager Steve Bruce har av mange blitt nevnt som en av favorittene til å ta over som engelsk landslagssjef, men han har ikke hørt noe om den ledige jobben.

- Nei, ikke noe ennå. Jeg ville elsket å få den telefonen. Det ville vært et høydepunkt å hjelpe England. Jeg har vært med på dette i 40 år. Nesten 1000 kamper som spiller, og nesten 800 som manager. Det er mange lørdagskvelder, sier Bruce til engelske medier fra Algarve hvor Hull holder til.

Steve Bruce mener manageren som skal ta over England bør være engelsk, selv om det ikke skulle bli ham selv.

- Vi må få den engelske ånden tilbake. Det er det det handler om, det er det vi er kjente for. Du ser på alle de utenlandske trenerne som vil være her - de vil alle få en smakebit av det unike i vår fotball. De kommer hit, jobber to sesonger - og vil aldri dra hjem igjen. Og så kan vi ikke finne et engelsk lag som spiller på den måten? Det gir ikke mening. Alt vi ønsker er å se et England-lag som spiller med den energien vi ser i Premier League hver lørdag ettermiddag. Sult, aggressivitet - og uten frykt, sier Bruce til Daily Mail.

Han peker på at de engelske spillere er i sin egen verden der de kommer gående i sine joggedresser med hodetelefonene på hodet. Nå tar han et oppgjør med den nye kulturen.

- Kall meg gjerne gammeldags, men vi holder paraplyen for spillere når de går av flyet. Trenger de det? Det er noen dråper regn. Ok, kanskje de blir våte. Vel, la de bli våte. Det er det som skjer når det regner. Vi må finne fram ydmykheten igjen, fordi vi er ikke så gode. Vi er ikke i nærheten av å vinne, selv om vi har veldig gode spillere. Så det er noe som mangler, sier Bruce.

Får støtte

Tidligere Liverpool-spiller Jamie Carragher er blant dem som tok et oppgjør med de engelske spillerne etter EM-exiten.

Han peker på at den såkalte «akademi-generasjonen» blir dullet for mye med.

«For svake. Jo mer jeg tenker på Englands ydmykelse mot Island, jo oftere dukker de to ordene opp i tankene mine. Det er dette de engelske spillerne har blitt. Akademi-generasjonen - for det er det de er - er svake fysisk og svake mentalt. Vi så det grusomme sluttresultatet i Nice på mandag da nok en stor turnering endte opp i ulykke og skyld», skev Carragher i sin spalte for Daily Mail.

Carragher peker på at unge spillere blir skysset til trening, trener på plettfrie fotballbaner og spiller i helt nye treningsklær hver eneste dag. Alt spillerne trenger å gjøre er å fokusere på selve fotballen.

«Vi tror vi gjør dem til menn, men sannheten er at vi skaper babyer. Livet har vært for lett. De har blitt skjemt bort siden de var unge, penger har blitt kastet mot dem, og når ting går galt får de høre at det aldri er deres feil. Noen 12- og 13-åringer har agenter nå. Hvorfor?» spør Carragher.

Giggs er enig

Tidligere assistentrener Ryan Giggs er helt enig med Carragher.

- Spillere i dag blir belønnet før de gjør noe som helst - de har fine biler og fine klokker. De er roboter, bare roboter. De blir fortalt hva de skal gjøre og de løser ikke problemene på banen, sier han til samme avis.

Jamie Carragher spilte selv i tre store turneringer med England i glansdagene. Han forteller at spillerne ikke virket opptatt av selve fotballen - iallfall ikke på tv-skjermen.

«Jeg hørte spillere si at de kjedet seg da de ble holdt tilbake på treningsleiren og ikke hadde noe å gjøre. Kjedet seg? Det kunne være så mye som tre kamper på tv om dagen. Jeg ville ikke gå glipp av en av dem. Jeg ville studere fremtidige motstandere eller se på nye talenter, men som oftest var det bare to eller tre andre som ville se kampene med meg. Jeg kan se for meg at det er det samme i dag», skriver Carragher.

Mangel på vinnerklutur

Frittalende Rangers-spiller Joey Barton mener at grunnen til at England aldri lykkes i store turneringer er mangelen på vinnerkultur. Han mener det skyldes at spillerne tenker mer på å tjene penger enn å oppnå suksess på banen.

- Det ville ikke skjedd om det var en skikkelig vinnerkultur, sier Barton ifølge Daily Mirror.

Barton bruker blant annet keeper Joe Hart som et eksempel på at spillerne har fokus på andre ting enn fotball.

- England har et kulturelt problem. Hart, f.eks, dukker opp i pausereklamer i shamporeklamer. Hvordan hjelper det deg å vinne? spør Barton.

Tidligere Liverpool-spiller Dietmar Hamann skylder også på pengene.

- Noen av spillerne burde tenne et lys hver kveld når de går til sengs fordi dersom de var fra Island, Portugal, Nederland eller Tyskland ville de slitt med å tjene en fjerdedel av pengene de tjener nå, sier Hamann.

Tyskeren mener at det ikke er spillernes skyld at de betaler så mye penger. Han kaller Premier League «svindel», og omtaler det som en liga hvor det betales lønninger i verdensklasse til helt gjennomsnittlige spillere.

USA-trener Jürgen Klinsmann og tidligere England-manager Glenn Hoddle har også blitt linket til den ledige jobben. Arsenals Arsene Wenger og Bournemouths Eddie Howe har også blitt nevnt.