Karsten Warholm 400 meter hekk Diamond League Roma

Tar et oppgjør med jukset

Enda en fantomtid av Karsten Warholm. Litt etter litt forandrer det friidretten.

GODT GJORT: Karsten Warholm har brukt to år på å ta et definitivt oppgjør med jukset i internasjonal friidrett. Hans sensasjonelle framgang er akkurat det denne sporten trenger. FOTO Odd ANDERSEN / AFP
GODT GJORT: Karsten Warholm har brukt to år på å ta et definitivt oppgjør med jukset i internasjonal friidrett. Hans sensasjonelle framgang er akkurat det denne sporten trenger. FOTO Odd ANDERSEN / AFP Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

BARE ett døgn etter friidrettens totale kollaps, tok Karsten Warholm sitt eget oppgjør med alt jukset med enda en fantomtid på 400 meter hekk. I sivil rett i Paris i går ble sportens tidligere president og noen av hans nærmeste medarbeidere dømt for å ha forrådt det de skulle beskytte.

Lamine Diack tilbød sporten skurker en såkalt «full forsikringspakke», sånn at de fritt kunne få dope seg videre mens de vant medaljer. 23 russere betalte mellom 1 og 6 millioner kroner for opplegget der de internasjonale friidrettstoppene fikset dopingprøvene på bakrommet i sportens hovedkvarter i Paris.

Nå er Diack og hans medsammensvorne dømt til å betale tilbake det meste av disse pengene, men sportens rykte er det andre som må gjøre opp for.

Det er derfor Karsten Warholms oppvisning med 47,07 i Roma betyr så mye for alle som er glad i friidrett.

DET gjelder mest av alt Karsten selv. Hele drivkraften hans er gleden ved å trene. Det skjer timesvis hver eneste dag, og all leken og alt strevet har gitt forbløffende resultater:

  • På bare noen få sesonger er han blitt historiens desidert beste løper på 400 meter hekk.

Det er sensasjonelt på en distanse som i tiår har vært koblet direkte til friidrettens mørkeste sider. Nettopp denne kontrasten har gjort at de som virkelig vil sporten vel, nå løfter Warholm fram for alt han er verdt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.