Maiken Caspersen Falla vant i Davos

Tar et oppgjør med sprintprestisjen i Norge:
- Ufortjent lite heder og ære

Tror det bare er i Norge distanser rager høyere enn sprintseire. 

TO I TET: Maiken Caspersen Falla smiler etter nok en sprintseier i verdenscupen i Davos i dag. Falla mener det bare er i Norge det er større prestisje i å vinne en distanse enn en sprint. Foto: AFP / FABRICE COFFRINI/ NTB Scanpix
TO I TET: Maiken Caspersen Falla smiler etter nok en sprintseier i verdenscupen i Davos i dag. Falla mener det bare er i Norge det er større prestisje i å vinne en distanse enn en sprint. Foto: AFP / FABRICE COFFRINI/ NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

DAVOS (Dagbladet): Etter å ha vunnet sin første femtenkilometer i Davos i går, gikk Ingvild Flugstad Østberg i rette med den manglende prestisjen i sprintseire.

- Egentlig så burde det ikke være det. Jeg føler noen ganger at det blir satt mer pris på, at det er mer prestisje rundt å vinne lengre distanser enn sprint. Jeg føler at det har vært litt teit i alle år. Jeg kunne liksom ikke si det når jeg har vært best i sprint, men jeg kan si det nå, smålo Østberg fra seierspodiet.

- Jeg syns det er ufortjent lite heder og ære til de som vinner sprint, fortsatte hun.

Bare i Norge

Fjorårets sprintcupvinner, OL-gullvinner fra Sotsji og lagsprintvinner fra Falun-VM, Maiken Caspersen Falla, er enig i analysen fra Østberg.

- Jo, det er vel det i Norge i hvert fall. I andre land føler jeg at prestisjen er like stor, men i Norge er det nok noe i den distansen som henger høyest. For meg og for de andre jentene er det den samme prestisjen, sier Falla til Dagbladet.

I fristilssprint nummer 100 i verdenscupen var Falla like overlegen som hun har vært i sprint det siste året, og tok sin niende sprintseier i fristil i verdenscupen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer