TO I TET: Maiken Caspersen Falla smiler etter nok en sprintseier i verdenscupen i Davos i dag. Falla mener det bare er i Norge det er større prestisje i å vinne en distanse enn en sprint. Foto: AFP / FABRICE COFFRINI/ NTB Scanpix
TO I TET: Maiken Caspersen Falla smiler etter nok en sprintseier i verdenscupen i Davos i dag. Falla mener det bare er i Norge det er større prestisje i å vinne en distanse enn en sprint. Foto: AFP / FABRICE COFFRINI/ NTB Scanpix Vis mer

Maiken Caspersen Falla vant i Davos

Tar et oppgjør med sprintprestisjen i Norge:
- Ufortjent lite heder og ære

Tror det bare er i Norge distanser rager høyere enn sprintseire. 

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

DAVOS (Dagbladet): Etter å ha vunnet sin første femtenkilometer i Davos i går, gikk Ingvild Flugstad Østberg i rette med den manglende prestisjen i sprintseire.

- Egentlig så burde det ikke være det. Jeg føler noen ganger at det blir satt mer pris på, at det er mer prestisje rundt å vinne lengre distanser enn sprint. Jeg føler at det har vært litt teit i alle år. Jeg kunne liksom ikke si det når jeg har vært best i sprint, men jeg kan si det nå, smålo Østberg fra seierspodiet.

- Jeg syns det er ufortjent lite heder og ære til de som vinner sprint, fortsatte hun.

Bare i Norge

Fjorårets sprintcupvinner, OL-gullvinner fra Sotsji og lagsprintvinner fra Falun-VM, Maiken Caspersen Falla, er enig i analysen fra Østberg.

- Jo, det er vel det i Norge i hvert fall. I andre land føler jeg at prestisjen er like stor, men i Norge er det nok noe i den distansen som henger høyest. For meg og for de andre jentene er det den samme prestisjen, sier Falla til Dagbladet.

I fristilssprint nummer 100 i verdenscupen var Falla like overlegen som hun har vært i sprint det siste året, og tok sin niende sprintseier i fristil i verdenscupen.

Like god som Skari i fristil

Med det fikk hun like mange fristilsseire som Bente Skari, og er i ferd med å bli en av de aller største sprinterne gjennom historien.

- Det visste jeg ikke noenting om, men det er jo kult, sier Falla.

At det er like kult i Norge, er mer usikkert. Det er likevel ikke noe Falla går og føler på når hun går sprintløp. Spenningen er vel så stor der som på distanseløpene.

- Jeg føler vel nesten at i Mellom-Europa, Sverige og i andre land er det flere som kan være med og vinne en sprint. De syns det er mer spennende med sprint, for på distanse er det de norske jentene som har dominert stort sett så lenge jeg har vært med. Det er på en måte liten sjanse for de andre, så da blir det større status når det er flere som kan være med å vinne, sier Falla.

- Jeg føler at de siste årene jeg har gått, så kommer sprinten mer og mer. Det er en litt yngre distanse sånn sett. Det er flere som tør å satse bare på sprint også.

Falla leder sprintcupen med 226 poeng. Østberg er på andreplass med 156, mens svenske Hanna Falk er nummer tre med 132 poeng.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer