- Tar faen meg aldri slutt

Det kraftige regnet i Oslo skaper trøbbel på Skeids nye kunstgressbane. Nå må de skaffe en reservebane igjen.

KORK: Skeid sin fotballbane har dekke av kork i stedet for gummi. Det byr på problemer. Video: Twitter @Daniel Holmeide Strand. Reporter: Vegard Krüger. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I takt med været har det blitt sure tider på Nordre Åsen for Skeid. Oslo-klubben våknet opp til en ikke fungerende bane og en oversvømt garderobe.

- Vi må bruke kork og kokos istedenfor gummi på banen. Vi advarte kommunen at kork flyter når det regner. Det har flytt bort fra banen og inn i garderoben, sier Skeids daglig leder Daniel Holmeide Strand til NTB.

Klubblederen har lagt ut et klipp på Twitter hvor man kan se at hele garderoben har blitt fylt opp av kork som har tatt veien bort fra kunstgressbanen. Strand opplyser at korken har blitt gjort om til gjørme på grunn av regnet.

- Tvang oss

- Det er en risiko med for mye nedbør. I verste fall må banen stenges. Eneste løsning er å fjerne kork og kokos og bytte ut med gummi, sier han og fortsetter:

- Det er kommunen som eier banen og tvang oss til å bruke det. Vi protesterte. Nå krever det at Oslo kommune tar til vettet. Det handler bare om vilje fra politikerne.

Neste hjemmekamp for Skeid er mot KFUM Oslo 29. august. Skulle det regne i forkant av kampen, må de flytte til en annen kamparena.

- Vi må finne en reservearena som vi kan ha på «stand by» fremover, sier Strand og forteller at de rekker å bytte ut kork og kokos med gummi, dersom de får klarsignal av kommunen.

På Twitter har han lagt ut en rekke biler og videoer fra den nye kunstgressbanen. Han er tydelig oppgitt.

- Det tar faen meg aldri slutt. Korken har ført til opphopning av vann som var oversvømt garderobene. Det er gjørmebad inne i alle sammen. Det er ufattelig. Og vi advarte, advarte og advarte, skriver han på Twitter.

Kommunens svar

NTB har ikke lyktes i å komme i kontakt med Oslo kommune, men i juni svarte Omar Samy Gamal (SV) ved byråd for kultur, idrett og frivillighet følgende til Eurosport:

- Gummigranulat er et ekstremt stort miljøproblem, så her må fotballbanene endres for å kunne bekjempe denne problematikken. Vi samarbeider derfor med flere aktører og innfører nye løsninger for å erstatte gummien. Det har vært en utvikling i underlaget siden blant annet det ble brukt på Gjemselund, og vi ser også at det ikke nødvendigvis er selve innfyllet som er problemet, men det har også like mye med vedlikehold og driften av banene, spesielt da knyttet til vinteren her i Norge.

Store problemer

Det er ikke første gang Skeid sliter med hjemmebanen sin. Før det nye gresset kom på plass før forrige sesong, hadde de en tre år lang floke med kommunen om Nordre Åsen.

- Det er fjerde sesong med problemer. Forrige banen ble ødelagt av entreprenøren til kommunen,. Det tok tre år å rydde opp i, sier Strand.

Skeid har ved flere anledninger måttet låne andres baner tidligere. I fjor måtte de spile flere kamper på Grorud da den nye kunstgressmatten ble lagt.

Skeid ligger på kvalifiseringsplass i 1.-divisjon med fem poeng opp til trygg grunn.

- Skremmende

Også KFUM-trener Jørgen Isnes reagerer kraftig på bruken av kork på de nye fotballbanene i Oslo.

Også banen på Rustad er stengt fordi vannet har tatt med seg korken.

- Dette er altså to nye kunstgressbaner i Oslo. Advarsler om at dette ikke var godt nok, ble avvist. Dessverre viser dette nok en gang hvor Oslo ligger på anleggsfronten. Skremmende, skriver Isnes.

I en intern melding skriver Rustad at korken ligger «som en strand» på banen.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer