Tar fem år til

MINSK/GARDERMOEN (Dagbladet): NFF-president Per Ravn Omdal gir Nils Johan Semb 200 prosent støtte. Blant spillerne er det også fullt hus. Men på tribunene vil folket ha ny landslagstrener. Da Semb landet på Gardermoen i går formiddag, ville 65 prosent ha ham fjernet.

Mer enn 8000 nordmenn har vært innom Dagbladet.no og klikket ja eller nei på spørsmålet om Nils Johan Semb bør trekke seg fra landslagstrenerjobben. Det er veldig mange. Men samtidig er det også veldig lett.

Bare å si ja eller nei.

Helt Nils? Eller bare Johan? Du kan finne mange billige poenger hvis du ønsker å skjelle ut denne Semb. Og han er forberedt på det - han vet også at det kommer. Sjøl om han ønsker seg en saklig debatt.

- Tallene du presenterer er et utrykk for skuffelse, sier Nils Johan Semb til Dagbladet. - Jeg tar det for det det er. Og vi er skuffet alle sammen - det skulle jo ikke ende sånn.

Men:

- Det har vært for mange minusfaktorer.

Vil ha revansj

Dagbladet tror Nils Johan Semb legger skuffelsene bak seg og sier ja til den femårs-kontrakten Per Ravn Omdal løper rundt og vifter med. Ja, vi er faktisk helt overbevist om det. For Nils Johan Semb vet at han kan skape et nytt og bedre landslag.

Uten å trylle.

Det er folkets rett å svare ja eller nei på konkrete spørsmål. Er du i harnisk etter en rad dårlige resultater må du gjerne ønske deg en ny landslagstrener. Men husk at mange av de ødeleggende faktorene ikke har vært under Nils Johan Sembs kontroll.

Vi har vært for dårlige - ja.

Men:

Det har sine årsaker.

Semb sier:

- Skal man prestere på dette nivået må man ha stabilitet i spillergruppa fra kamp til kamp. All historie viser det. Og er man analytisk rundt det som har vært tilfellet for oss de siste par årene, så har vi ikke hatt det.

- På grunn av en rekke forfall, som man ikke har kontroll over, har vi blitt veldig ustabile.

Og - til deg som frykter/drømmer om framtida:

- Skal vi bli gode må vi ha en langt mer stabil gruppe enn det vi har hatt siden 1998.

Kobler ut alt

Nå skal landslagssjefen koble av noen dager.

- Nå skal jeg være offline, sier han til Dagbladet. Det betyr ingen TV-opptredener, ingen radiodiskusjoner og ingen deltakelse i avisinnringninger eller tett på diverse nett. For Nils Johan Semb trenger fred etter nedturen - han trenger rett og slett å tenke.

På noe annet.

- Jeg skal jogge, gå en skitur og koble helt ut. Det blir jo ikke bedre av å irritere seg.

- Godt å være hjemme igjen?

- Det er alltid godt å komme hjem. Eller stort sett da - det er stort sett godt å komme hjem.

Og der har du det - Nils Johan Semb føler strømningene.

65 prosent av den norske fotballsjela merkes sjøl om de bare har svart et enkelt ja.

<B>GIR SEG IKKE:</B> Nils Johan Semb kom hjem til Norge i går, og akter ikke å gi seg som landslagssjef, men nå vil han ha ro.