Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Endrer tidspunkt for femmila

Tar grep etter Kollen-kaoset

Neste år må publikum stå opp tidlig for å få med seg den legendariske langrennsfemmila i Kollen. Håpet er at årets fylleslag ikke gjentas.

GJØR ENDRINGER: Femmila i Holmkollen vil gå tidligere neste år på grunn av årets fylleslag. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
GJØR ENDRINGER: Femmila i Holmkollen vil gå tidligere neste år på grunn av årets fylleslag. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

Lørdag 9. mars 2019 er det på nytt klart for langrennssirkusets store høydepunkt, nemlig 50 kilometer i Holmenkollen.

I kjølvannet av årets hendelser i etterkant av femmila, har både arrangør Holmenkollen Skifestival og Norges Skiforbund jobbet for å endre starttidspunktet for rennet. Målet er å unngå uvettig alkoholforbruk.

- Vi pekte ut tre hovedområder for neste års gjennomføring allerede samme helg som femmila ble avviklet. Ett av dem var rennprogram, og der har vi fått en endring, forteller daglig leder i Holmenkollen Skifestival, Kristin Vestgren Sæterøy i en pressemelding.

Sæterøy forteller at starten flyttes fram fire og en halv time. Det ble bestemt under FIS-kongressen i Costa Navarino.

- Det handler om å ivareta folkefesten best mulig, og det er viktig for oss å starte spesielt femmila tidligere på dagen. Vi ønsker at flest mulig skal være til stede i Holmenkollen, men vi må klare å finne en god balanse, sier skipresident Erik Røste.

Arrangøren jobber med en rekke tiltak knyttet til folkemengdene som oppholder seg i gratisområdene i marka. Tiltakene dreier seg om sikkerhet, ressurser, transport og logistikk.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media